RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisarul eruorpean pentru politică regională Corina Creţu a aprobat finanțarea pentru reabilitarea unor porţiuni din drumurile naţionale din Regiunea Nord-Vest

08 iunie 2016

Finanţare aprobată de comisarul Corina Creţu pentru reabilitarea unor porţiuni din drumurile naţionale DN 1C şi DN 19 se ridică la 31 de milioane de euro. Porțiunile vizate ating aproape 77 km între localităţile Baia Mare şi Halmeu, respectiv între Satu Mare şi localitatea Livada.
Infrastructura de transport rutier este un domeniu-cheie pentru dezvoltarea României, iar Comisia Europeană susţine prin fonduri nerambursabile acest sector.
Sursa: Agerpress
Detalii

Comisia Europeană a lansat "Săptămâna verde 2016"

01 iunie 2016

Saptamâma verde este cel mai mare eveniment organizat anual de CE pe tema politicilor europene în domeniul mediului. Evenimentul se desfășoară în perioada 30 mai - 3 iunie 2016.
Ediția din acest an are ca tematică „Investiții dedicate unui viitor mai ecologic”.
Găsiți detalii pe site-ul http://www.greenweek2016.eu/
Detalii

EYE2016: evenimentul tinerilor europeni găzduit de Parlamentul European

24 mai 2016

Evenimentul Tinerilor Europeni (EYE) a avut loc la Strasbourg pe 20-21 mai 2016, fiind o oportunitate pentru ca 7.500 de tineri să-și facă vocea auzită. În timp ce Europa se confruntă cu crize de mai multe feluri, participanți cu vârste între 16 și 30 de ani au făcut schimb de idei despre viitorul Europei.
Găsiți detalii pe site-ul Parlamentului European AICI.
Detalii

Instantanee de la evenimentul expozițional organizat cu ocazia Zilei Europei la Cluj-Napoca

11 mai 2016

Ziua Europei a fost serbată la Cluj-Napoca pe 9 mai 2016, fiind marcată printr-un eveniment expozițional și de dezbatere pe teme europene de interes general, organizat în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”. În ciuda vremii neprielnice, standurile au fost vizitate de copii, tineri, vârstnici, clujeni doritori sa afle noutăți sau să se informeze doar despre Uniunea Europeană și celebrarea Zilei Europei.
Detalii

Lansarea concursului „Energia Europei” pentru elevii din Regiunea Nord-Vest

10 mai 2016

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a marcat Ziua Europei, serbată în fiecare an pe data de 9 mai, prin lansarea unui concurs foto destinat elevilor din clasele V-VIII din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest.
Concursul „Energia Europei” va avea loc pe platforma socială Facebook, la adresa https://goo.gl/kh2FF9
Detalii

Concurs de fotografie "Europe in My Region"

05 mai 2016

Europe In My Region este o campanie de comunicare desfășurată în întreaga UE pentru a încuraja cetățenii să descopere și să afle mai multe despre proiectele finanțate de UE în apropierea lor. .
Anul acesta, una din inițiativele campaniei este concursul de fotografie care va implica publicul în partajarea imaginilor și a experiențelor prin intermediul rețelelor sociale.
Concursul se desfășoară în perioada 2 mai-28 august 2016.
Detalii

Ziua mondială a libertății presei

03 mai 2016

Astăzi, 3 mai 2016, se sărbătorește Ziua Mondială a Libertății Presei. Tema acestui an este "Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right !" (http://www.un.org/en/events/pressfreedomday/)
Cu această ocazie, Federica Mogherini, - Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate -, a dat o declarație în care a reiterat faptul că "UE își reafirmă hotărârea de a promova și sprijini libertatea de opinie și de exprimare ca drepturi exercitate de toată lumea, pretutindeni, în baza principiilor egalității, nediscriminării și universalității - prin orice mijloace și independent de frontierele de stat."
Găsiți AICI declarația publicată pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.
Detalii

Acțiune de ecologizare organizată de ADR Nord-Vest

24 aprilie 2016

De Ziua Pamantului, ADR Nord-Vest, gazda Centrului "Europe Direct Transilvania de Nord", a organizat o actiune de ecologizare in Padurea Faget.
Detalii

Ziua pământului, sărbătorită de ONU

21 aprilie 2016

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Anul acesta, reprezentanți ai mai mult de 170 de țări se adună la sediul ONU din New York, pentru a semna "Acordul de la Paris" privind schimbările climatice, adoptat pe 12 decembrie 2015. Acest Acord, coroborat cu Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, are puterea de a transforma lumea, folosind ingeniozitatea umană, asigurând o creștere cu emisii scăzute și îmbunătățind rezistența la schimbările climatice. Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a făcut un apel la căutarea de soluții eficiente energetic, la oprirea risipei de alimente, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Tema Zilei Pământului în 2016
este Copaci pentru Pământ . Un copac izolat nu poate părea mult, dar Rețeaua Zilei Pământului intenționează să planteze 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, fiecare dintre ei absorbind bioxidul de carbon nociv din atmosferă, stocând apă și filtrând factorii poluanți, în beneficiul întregii omeniri.
Citiți mai multe pe site-ul ONU http://www.un.org/en/events/motherearthday/index.shtml

Consultarea publică privind mobilitatea forței de muncă tinere în UE se apropie de final

16 aprilie 2016

Pe 22 aprilie 2016 se încheie consultarea publică privind programul de mobilitate „Primul tău loc de muncă EURES (YFEJ)” și opțiunile pentru eventuale noi măsuri ale UE referitoare la mobilitatea forței de muncă tinere în Uniunea Europeană, consultare lansata la începutul anului 2016.
Detalii