RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Misiune economică germană la Cluj-Napoca

13 aprilie 2016

În data de 12 aprilie 2016 a sosit la Cluj-Napoca o delegație de oameni de afaceri din Germania de Est, din landurile Brandenburg (inclusiv orasul Berlin), Saxonia-Anhalt și Turingia , reprezentând 9 firme interesate în dezvoltarea de parteneriate de afaceri cu firme din Transilvania.
Detalii

Planul de actiune pentru TVA prezentat de CE

12 aprilie 2016

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi uniune vamală, a prezentat la Bruxelles Planul de actiune pentru TVA. Comisarul a subliniat importanța abordării subiectului mai ales în contextul scandalului "Panama Papers". Planul de acțiune este primul pas către o zonă compactă pentru TVA în UE, care este pregatită pentru a combate frauda, pentru a sprijini mediul de afaceri și a ajuta economia digitală și e-commerce.
Găsiți detalii în prezentarea facută de comisar și publicată pe canalul youtube al CE: https://www.youtube.com/watch?v=JNhvzeTVbOw&feature=em-subsacut _digest

Concurs european de fotografie "Imagineaza-ți Europa fără frontiere"

01 aprilie 2016

Grupul PSE al Comitetului Regiunilor (CoR) organizează un concurs de fotografie pentru amatori și profesioniști pe tema ;„Imaginează-ți Europa fără frontiere !, termenul limită de înscriere fiind 30 iunie 2016.
Detalii

Concurs de eseuri privind solutii de sustinere a cresterii economice in UE

28 martie 2016

Creșterea în Uniunea Europeană (UE) a rămas lentă, în urma crizei economice. Într-o încercare de a găsi soluții de tip crowdsource la problema, compania McKinsey & Company, sub patronajul președintelui CE, Jean-Claude Juncker, a lansat pe 26 martie 2016 un concurs de eseuri de 5.000 de cuvinte pentru identificarea unei soluții de creștere economică a UE.
Detalii

Comitetul European al Regiunilor (CoR) a lansat un program de susținere a evenimentelor locale

24 martie 2016

Comitetul European al Regiunilor (CoR) invită cetățenii să vorbească despre Europa în cadrul unor evenimente publice locale și regionale, susținute de CoR prin anumite servicii, cum ar fi acoperirea costurilor ocazionate de participarea moderatorilor sau rambursarea cheltuielilor de călătorie și cazare pentru membrii CoR.
Detalii

Lansarea concursului "REPORTER și BLOGGER EUROPEAN"

11 martie 2016

Jurnaliștii și bloggerii români sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2016, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pentru a fi înscrise în concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN
Detalii

Reprezentața CE în România a dezbătut „Raportul de țară pentru România 2016”

10 martie 2016

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat pe 9 martie 2016, în parteneriat cu Ministerul Finanțelor Publice, o dezbatere despre raportul de țară privind economia românească, publicat în data de 26 februarie 2016.
Detalii

Statistica EUROSTAT despre accesarea pieței muncii

08 martie 2016

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită în fiecare an pe 8 martie, EUROSTAT, biroul de statistică al Uniunii Europene, publică o selecție de date referitoare la piața muncii din perspectiva accesării acesteia de către femei în comparație cu bărbații.
Detalii

Consiliul Europei

22 februarie 2016

In cadrul reuniunii Consiliului European din 18-19 februarie 2016 de la Bruxelles, șefii de stat sau de guvern europeni au propus o noua înțelegere pentru Regatul Unit ca stat membru al Uniunii Europene. S-a discutat deasemenea cu privire la migrație și criza refugiaților.
Detalii

Concursul RegioStars 2016

16 februarie 2016

Comisarul european Corina Cretu a lansat azi, 16 februarie, concursul RegioStars 2016 .
Pentru detalii și înscriere accesați http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/ Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2016.
(sursa: http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/cretu/blog/registration-2016-regiostars-awards-competition-now-open_en).
__
Detalii