RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

"Let's play Europe !"

28 martie 2015

În 31 martie 2015, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", va avea loc a 3-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !". Evenimentul va fi organizat în cooperare cu grupul de lucru G1 "Pregătirea pentru cariera, dezvoltarea de competenţe, practica, orientare şi consiliere profesională", grup al tinerilor clujeni implicaţi în acest cadrul de iniţiativă pentru tineret, lansat în decembrie 2014 de Centrul Regional  Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

eTwinning si portalul School Education Gateway

15 martie 2015

eTwinning este cea mai mare comunitate a şcolilor din Europa. Mai multe despre eTwinning şi despre modul în care vă puteţi alătura comunităţii găsiţi AICI !
Detalii

Disparitatea salarială de gen în UE, la nivelul anului 2013

05 martie 2015

Conform datelor statistice pentru anul 2013, în Uniunea Europeană, disparitatea salarială de gen s-a menţinut la 16,4%, femeile fiind în continuare remunerate mai puţin decât bărbaţii (sursa: Eurostat).
Diferenţa minimă între câştigurile salariale medii ale femeilor raportat la cele ale bărbaţilor se înregistrează în Slovenia (3,2%), cea mai mare diferenţă înregistrându-se în Estonia (29,9%). România se situează pe poziţia a 7-a, cu o diferenţă medie de 9,1%.
Găsiţi detalii şi raportul integral Eurostat AICI.

Let's Play Europe!/Discriminare si excluziune sociala

27 februarie 2015

Vineri, de la ora 16.00, la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" (Sala American Corner) are loc al doilea eveniment din 2015 destinat tinerilor din Cluj-Napoca, organizat de C.R.E.D. Transilvania de Nord, in parteneriat cu Federatia Share, FSPAC / UBB Radio Online si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj.
Detalii

Previziunea economica de iarna 2015 ale Comisiei Europene

08 februarie 2015

Previziunile economice din iarna: perspectivele s-au îmbunatatit, dar continua sa existe riscuri ! Prezentare facuta in 5 februarie 2015, la Bruxelles, de Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama al Comisiei Europene

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

30 ianuarie 2015

Data limită pentru depunerea candidaturii a fost prelungită până pe 23 februarie 2015.
Detalii

InfoREGIO, decembrie 2014

18 ianuarie 2015

A aparut ultimul numar al revistei InfoRegio, decembrie 2014
Detalii

Combaterea terorismului la nivelul UE, o imagine de ansamblu asupra acţiunilor, măsurilor şi iniţiativelor CE

12 ianuarie 2015

CE a publicat un material referitor la lupta impotriva terorismului la nivelul Uniunii Europene, în urma atentatelor care au avut loc în Franţa la începutul acestui an: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-3140_en.htm
Detalii

Lituania a devenit al 19-lea stat membru al UE care a adoptat moneda euro

01 ianuarie 2015

Din 1 ianuarie 2015, Lituania a trecut la moneda euro. Lituania era singura dintre cele trei ţări baltice care încă nu era parte din uniunea monetară şi va fi, probabil, ultima din UE care adoptă euro în viitorul apropiat.
Lituania a devenit astfel al 19-lea stat membru al UE care a adoptat moneda euro.
Detalii