RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Programul „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” 2016

15 februarie 2016

O nouă ediție a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” 2016 este lansat de Reprezentanța Comisiei Europene și Freedom House România.
Înscrierile pentru ediția 2016 au ca termen data de 19 februarie 2016 . Toți cei interesați pot afla detalii accesând pagina dedicată programului pe http://freedomhouse.ro
Detalii

A 52-a Conferinta pentru securitate de la Munchen

14 februarie 2016

Peste 600 de lideri din întreaga lume participă la Munchen la cea de-a 52-a ediţie a Conferinţei pentru Securitate.
Conferinţa de securitate de la Munchen este o întâlnire informală, care are loc anual, începând din 1963. Presedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut o alocuțiune în cadrul panelului cu tema „Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO”.
Găsiți AICI  detalii despre eveniment.

Concursul "Promotori pentru democraţie europeană - 2016"

12 februarie 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Pro Democrația şi GEYC organizează cea de-a doua ediţie a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană".
Tinerii cu vîrste cuprinse între 18 şi 30 de ani, membri ai unei organizaţii de tineret, interesați de modul de funcționare al instituțiilor europene și valorile care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene, se pot înscrie până la data de 6 martie 2016 pe site-ul concursului AICI

Violența împotriva femeilor în atenția Comisarului european Corina Crețu la întâlnirea cu deputații PE

04 februarie 2016

Problema hărțuirii sexuale și a violenței împotriva femeilor în spații publice a fost dezbatuta de deputații Parlamentului European cu comisarul Corina Crețu, pe 3 februarie 2016. Deputații au cerut o directivă europeană pentru combaterea violenței împotriva femeilor.
Pentru detalii, accesați site-ul AGERPRESS AICI.

Suport pentru Siria

04 februarie 2016

Azi, 4 februarie 2016, Marea Britanie, Germania, Kuweit, Norvegia și Națiunile Unite co-organizează la Londra o importantă conferință privind criza din Siria ”Supporting Siria and the Region”. Figuri marcante ale scenei politice mondiale se numără printre vorbitori.
Pnetru detalii, accesați link-ul https://www.supportingsyria2016.com/

Rapoarte privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în România și Bulgaria

31 ianuarie 2016

Pe 27 ianuarie 2016 au fost publicate Rapoarte ale Comisiei Europene privind progresele înregistrate în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției în Bulgaria și România.

Pentru detalii, accesați site-ul Comisiei Europene http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-154_en.htm
Detalii

Lansarea oficială a platformei REFIT, pentru revizuirea și simplificarea reglementărilor europene existente

30 ianuarie 2016

Pe 29 ianuarie, la Bruxelles, Comisia Europeană a găzduit prima reuniune a Platformei REFIT. Patruzeci și opt de membri reprezentând Comitetul Economic și Social European, Comitetul Regiunilor  și toate guvernele statelor membre depun eforturi pentru a face legislația UE și punerea sa în aplicare în statele membre mai eficientă și mai eficace în atingerea obiectivelor sale .
Prin reunirea un grup divers de experți cu privire la impactul concret al legislației UE pe teren, această inițiativă va oferi o bază pentru atingerea scopului comun, acela de îmbunătățire a reglementărilor europene în vederea obținerii unor rezultate mai bune..
Găsiți detalii pe site-ul Comisiei Europene, accesând link-ul http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-188_en.htm

UE inființează un centru anti-terorist european

26 ianuarie 2016

Uniunea Europeană a lansat pe 25 ianuarie 2016 un nou centru de coordonare a luptei împotriva extremismului violent, în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai semnificativă ameninţare teroristă din ultimii zece ani.
Instituția care găzduiește acest centru este EUROPOL.
Găsiți mai multe detalii AICI

2016 - A 9-a ediție a premiului Charlemagne pentru tinerii europeni

24 ianuarie 2016

Premiul Charlemagne este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.
Premiul se acorda tinerilor cu vârsta între 16 și 30 de ani, iimplicat/ă într-un proiect cu dimensiune europeană, care promovează Europa în rândul tinerilor. Premiul constă în bani pentru dezvoltarea inițiativei și excursii la Aachen (Germania) și la Parlamentul European. Termenul limită de înscriere este 15 februareie 2016 !

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dorește să încurajeze dezvoltarea conștiinței europene în rândul tinerilor europeni și participarea acestora la proiectele de integrare europeană.
Detalii

Seminar dedicat tinerilor, organizat de Transparency International UE și Colegiul Europei

20 ianuarie 2016

Pe 14 ianuarie 2016, Transparency International UE și Colegiul Europei au organizat evenimentul: "Care sunt provocările pentru instituțiile UE privind transparența și responsabilitatea ?". Seminarul a fost dedicat tinerilor pentru a facilita înțelegerea mecanismelor de responsabilizare la nivelul UE și pentru a promova participarea civică activă în monitorizarea integrității instituțiilor UE și a proceselor de luare a deciziilor.
Găsiți mai multe detalii pe site-ul organizației Transparency International UE www.transperencyinternational.eu sau direct AICI.