RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Adunarea Generală Anuală a reţelei "Europe Direct"

25 octombrie 2015

În perioada 19 - 21 octombrie 2015 a avut loc  Adunarea Generală Anuală a reţelei "Europe Direct", care a aniversat în acest an 10 ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană (Europe Direct) şi Comitetul Regiunilor, sesiunile plenare şi workshop-urile derulându-se la Centrul European de Management şi la sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles.
Detalii

Suport pentru tineri în accesarea Programului Erasmus+

02 octombrie 2015

"S-a deschis perioada de înscrieri la cursul gratuit online despre accesarea Programului Erasmus+ !

Aflați cum vă puteți implica în cooperarea europeană de tineret! Aflați cum puteți avea un impact pozitiv în organizația sau comunitatea voastră!

Nu se percep taxe. Singurul lucru care se cere este participarea activă în cadrul cursului online care durează aproximativ 3-4 ore pe săptămână, în perioada 2-29 noiembrie 2015."

-> https://www.canvas.net/browse/salto/courses/erasmus-funding-opportunities-2

Participarea EDIC Transilvania de Nord la evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015"

22 septembrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord va participa ca partener la evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", eveniment de popularizare a ştiinţei şi învăţării distractive, promovat de Comisia Europeană prin programul "Marie Sklodowska-Curie".
Cu această ocazie, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord va oferi prin standul propriu informaţii şi materiale documentare legate de Uniunea Europeană şi de implicarea tinerilor în activităţile de cercetare la nivel european. Tinerii clujeni cuprinşi în iniţiativa "Let's play Europe !" sunt aşteptaţi la acest eveniment  vineri, 25 septembrie, începând cu orele 16:00 în Parcul Central din Cluj-Napoca şi respectiv de la orele 21:00 la Observatorul Astronomic (strada Cireşilor nr. 15).
Detalii despre evenimentul Noaptea europeană a cercetătorilor 2015  găsiţi AICI.

Fondurile UE si integrarea migrantilor

01 septembrie 2015

Intr-un comunicat al cabinetului comisarului european Corina Creţu, dat publicităţii în 31 august 2015 de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, se precizează că "Fondurile europene destinate politicii de coeziune pot fi folosite și pentru a asigura integrarea efectivă a migranților și a persoanelor care solicită azil".
Detalii

Un nou proiect european pentru tineri

06 august 2015

Pentru proiectul de antreprenoriat social pentru tineri "I SEE YOU" ( www.iseeyou-network.eu), se caută tineri între 18 și 24 de ani, fără un loc de muncă, începători în ale antreprenoriatului și interesați de probleme sociale.
Detalii

Concurs pentru tinerii europeni pe tema libertăţii presei

20 iulie 2015

În cadrul evenimentului "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, reţeaua tinerilor europeni din media European Youth Press organizează concursul "Prix de EYP" pe tema libertăţii presei pentru tinerii europeni.
Detalii

Apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European"

20 iulie 2015

Parlamentul European, în colaborare cu European Youth Press (reţeaua tinerilor europeni din media) a lansat un apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, termenul limită de înregistrare fiind 16 august 2015 !
Detalii

Let's Play Europe la a șaptea sesiune de dezbateri și prezentări pentru elevi și studenți .

16 iulie 2015

Această ediție este organizată în cadrul evenimentelor "Creatori de viitor - Champions United ,, ce se desfașoară în perioada 17 - 23 iulie în Cluj-Napoca, un eveniment important destinat liceenilor cu performanțe deosebite din Romania. Proiectul va reuni aproximativ 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite in educație, cultură, sport și leadership școlar. Europe Direct Transilvania de Nord în parteneriat cu Federatia Share vor susține în cadul acestui eveniment o sesiune cu tema Programe de Studii pentru elevi si studenti finantate de Comisia Europeana . Principalele programe la care se va face referire vor fi Erasmus si Erasmus +, unde vor fi prezentate conditiile si modalitatile de aplicare pentru elevi și studenți , precum și alte oportunități de mobilitate destinate tinerilor din Uniunea Europeană . Această sesiune va avea loc în data de luni , 20 iulie cu incepere de la ora 18,00 la Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj-Napoca, din Parcul Central. Mai multe detalii le puteți găsi aici http://www.creatorideviitor.ro Agenda evenimentului se poate găsi consulta http://www.creatorideviitor.ro/agenda.php

Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate

11 iulie 2015

Odata cu semnarea Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, care a avut loc vineri 10 iulie 2015, practic toate Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate, cu excepţia celui de pescuit (care va fi aprobat cel mai probabil în septembrie).
Detalii

O nouă ediţie a concursului "Europa în regiunea mea"

30 iunie 2015


Comisia Europeană organizează, ca şi în anii precedenţi, un concurs de fotografii care să surprindă imagini de la proiecte realizate cu finanţare UE şi care să includă şi plăcuţa sau panoul cu informaţiile privind finanţarea și steagul UE.
Termenul limită este 28 august 2015.
Pentru înscriere şi detalii accesaţi link-ul https://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573