RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Capitala Europeană a Tineretului, gazda evenimentului „Creatori de Viitor – Champions United”.

25 iunie 2015

In perioada 17 - 23 iulie va avea loc in Cluj-Napoca un eveniment important destinat liceenilor cu performante deosebite din Romania, "Creatori de viitor - Champions United".
Proiectul este organizat in cadrul "Cluj - Capitala Europeana a Tineretului".
Detalii

Concurs de fotografii organizat de Comitetul European al Regiunilor

04 iunie 2015

Comitetul European al Regiunilor a anunţat lansarea unui concurs de fotografii intitulat "LIVING TOGETHER". Sunt invitaţi fotografi pe cale de afirmare, dar şi experimentaţi, să surprindă într-un instantaneu una din valorile fundamentale ale Uniunii Europene, şi anume unitatea în diversitate.

Detalii

Vizita la Bruxelles a premianţilor români ai programului "Europa jurnaliştilor din amfiteatre"

02 iunie 2015

Cei 8 studenți de la secția de Jurnalism din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca,  câştigători ai celei de-a 5-a ediţii a programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, au făcut o vizită la Bruxelles, la instituțiile europene.
Studenţii au avut întâlniri cu jurnalişti, pe teme legate de fondurile structurale și despre cum funcționează Uniunea Europeană şi Comisia Europeană, despre activitatea corespondenților de presă la instituțiile Uniunii Europene, despre rolul Reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

 

Întâlnire cu jurnaliști (Cerasela Rădulecu, Lucian Pîrvoiu) - discuții despre activitatea corespondenților la instituțiile Uniunii Europene și rolul presei

Posted by Reprezentanta Comisiei Europene in Romania on Friday, May 29, 2015

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Studenţi clujeni, câştigători ai concursului "Europa jurnaliştilor din amfiteatre" !

18 mai 2015

Reprezentanța Comisiei Europene în România a anunţat rezultatele celei de-a 5-a ediţii a programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”. La secţiunea materiale video, premiul I a fost acordat materialului „Viitorul tinerilor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii”, realizat de Radu Tiliţă, Radu Saghin, Rareş Drăgan de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.


Detalii

Ziua Europei

04 mai 2015

Pe data de 9 mai a fiecărui an se celebrează Ziua Europei , o sărbătoare a păcii și unității în Europa !
Pentru a serba Ziua Europei în municipiul Cluj-Napoca, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord vă invită sâmbătă, 9 mai, începând cu orele 11:00, la Casino în parcul central, loc unde se va derula evenimentul din acest an sub titlul "Celebrăm diversitatea !".
Detalii

Concursul european pentru inovare socială 2015

23 aprilie 2015

Dacă aveţi spirit antreprenorial şi vă preocupă soluţiile care ar putea genera schimbări benefice în societatea actuală, participaţi la Concursul european pentru inovare socială 2015 ! Pentru înscriere accesaţi http://ec.europa.eu/growth/industry/innovation/policy/social/competition/.
Detalii

"Let's play Europe !"

28 martie 2015

În 31 martie 2015, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", va avea loc a 3-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !". Evenimentul va fi organizat în cooperare cu grupul de lucru G1 "Pregătirea pentru cariera, dezvoltarea de competenţe, practica, orientare şi consiliere profesională", grup al tinerilor clujeni implicaţi în acest cadrul de iniţiativă pentru tineret, lansat în decembrie 2014 de Centrul Regional  Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

eTwinning si portalul School Education Gateway

15 martie 2015

eTwinning este cea mai mare comunitate a şcolilor din Europa. Mai multe despre eTwinning şi despre modul în care vă puteţi alătura comunităţii găsiţi AICI !
Detalii

Disparitatea salarială de gen în UE, la nivelul anului 2013

05 martie 2015

Conform datelor statistice pentru anul 2013, în Uniunea Europeană, disparitatea salarială de gen s-a menţinut la 16,4%, femeile fiind în continuare remunerate mai puţin decât bărbaţii (sursa: Eurostat).
Diferenţa minimă între câştigurile salariale medii ale femeilor raportat la cele ale bărbaţilor se înregistrează în Slovenia (3,2%), cea mai mare diferenţă înregistrându-se în Estonia (29,9%). România se situează pe poziţia a 7-a, cu o diferenţă medie de 9,1%.
Găsiţi detalii şi raportul integral Eurostat AICI.

Let's Play Europe!/Discriminare si excluziune sociala

27 februarie 2015

Vineri, de la ora 16.00, la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" (Sala American Corner) are loc al doilea eveniment din 2015 destinat tinerilor din Cluj-Napoca, organizat de C.R.E.D. Transilvania de Nord, in parteneriat cu Federatia Share, FSPAC / UBB Radio Online si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj.
Detalii