RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Vizita Comisarului european pentru educație, cultură, tineret și sport Tibor Navracsics la Cluj, 21 noiembrie 2014

20 noiembrie 2014

Comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Dl. Tibor Navracsics va participa maine la Cluj-Napoca, la Adunarea Generala a Forumului European al Tineretului. Evenimentul are loc la Grand Hotel Napoca, Str. Octavian Goga nr. 1, cu incepere de la ora 11.00.

Prognozele economice de toamna ale Comisiei Europene

11 noiembrie 2014

Conform prognozelor CE, se previzioneaza o crestere economica redusa pana la sfarsitul anului 2014.
Detalii

Comisia prezintă o propunere care vizează combaterea sărăciei și sprijinirea dezvoltării durabile la nivel global

02 iunie 2014

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care va contribui la definirea poziției UE în negocierile internaționale privind obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD), ca o continuare a obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (ODM). ODD sunt destinate consolidării angajamentului comunității internaționale de a eradica sărăcia și de a sprijini dezvoltarea durabilă, chestiuni cu impact asupra generațiilor prezente și viitoare. Comunicarea Comisiei descrie principalele principii și propune domenii prioritare și obiective potențiale pentru perioada post-2015, ca un pas spre stabilirea unui număr limitat de obiective de dezvoltare durabilă.
Detalii

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote, in vizita la Cluj

14 mai 2014

În perioada 13-15 mai 2014, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote, se va afla în județul Cluj pentru o serie de întâlniri.
Detalii

Comisia va recupera de la statele membre 318 milioane EUR reprezentând cheltuieli în cadrul PAC

07 aprilie 2014

În cadrul așa-numitei proceduri de verificare și închidere a conturilor, Comisia Europeană a solicitat, la 4 aprilie 2014, restituirea unei sume totale de 318 milioane EUR, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite în mod incorect de statele membre.
Detalii

In Romania sunt necesare eforturi suplimentare pentru reducerea numarului mortilor de pe sosele

01 aprilie 2014

Din păcate, România este statul membru UE în care s-au înregistrat cele mai multe decese rutiere în 2013 (ea fiind urmată de Polonia și Luxemburg, fiecare cu 87 de cazuri), la polul opus situându-se Suedia și Marea Britanie (cu 28 și respectiv 29 de cazuri). Marea majoritate a cazurilor înregistrate în România (peste 60%) au avut loc în mediul urban.
Detalii

Albumul foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord", disponibil online

06 martie 2014

Albumul foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord" este acum disponibil si online!
Detalii

Dezbatere publica & Lansare album foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord"

25 februarie 2014

Vineri, 28 februarie, intre orele 11-15, va asteptam la Centrul de Cultura Urbana Casino Cluj-Napoca pentru a discuta despre ocuparea locurilor de munca, calitatea vietii si alegerile europarlamentare cu trei deputati europeni, studenti, elevi, profesori, ONG-uri, administratii publice, jurnalisti, public larg.
Detalii

Fonduri structurale și de investiții: Comisia sporește rolul partenerilor în ceea ce privește planificarea și cheltuielile

07 ianuarie 2014

Comisia Europeană a adoptat astăzi un set comun de standarde pentru ameliorarea consultării, a participării și a dialogului cu parteneri precum autoritățile regionale, locale, urbane și alte autorități publice, sindicatele, angajatorii, organizațiile neguvernamentale și organismele responsabile cu promovarea incluziunii sociale, a egalității între femei și bărbați și a nediscriminării, în etapele de planificare, de punere în aplicare, de monitorizare și de evaluare a proiectelor finanțate de fondurile structurale și de investiții europene.


Detalii

Ridicarea restricțiilor în ce privește libertatea de circulație a lucrătorilor din Bulgaria și România

01 ianuarie 2014

Astăzi este ziua în care se ridică ultimele restricții în ceea ce privește libertatea de circulație a lucrătorilor din Bulgaria și România. De azi încolo, cetățenii bulgari și români își pot exercita integral dreptul de a lucra în toate statele membre UE fără permis de muncă. De fapt, cetățenii bulgari și români își exercitau deja acest drept în cele 19 state care au ales să nu aplice măsuri tranziționale, iar în ceea ce privește dreptul de a călători sau rezida, ei se bucurau de aceste drepturi în toate statele membre încă din momentul în care Bulgaria și România au aderat la Uniunea Europeană, în 2007.
Detalii