RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Date statistice pentru anul 2018 privind absorbţia de fonduri europene prin POR 2014-2020

07 ianuarie 2019

Informaţii cu privire la absorbţia de fonduri europene prin POR 2014-2020 în Transilvania de Nord
Detalii

Întâlniri cu elevii pe tema alegerilor Europarlamentare

26 octombrie 2018

Centrul Europe Direct Transilvania de Nord începe azi, 26 octombrie 2018, întâlnirile cu elevii de liceu din anii terminali pe tema alegerilor europarlamentare care vor avea loc in 2019 şi a promovării participării la vot.
Detalii

Concursul "My Europe, My Future" şi-a desemnat câştigătorii

22 octombrie 2018

Centrul Europe Direct Transilvania de Nord a desemnat câştigătorii concursului "My Europe, My Future". Astfel, la secţiunea Tineret European cei trei câştigători sunt: Alexandra Crişan, Vladimir Tudosa şi Dan Silvăşan, în timp ce secţiunea Jurnalist European a fost câştigată de Remus Florescu (Adevărul) şi Cosmin Puriş (Făclia de Cluj).
Detalii

DiscoverEU: încă 12.000 de călătorii gratuite prin Europa pentru tineri

18 octombrie 2018

După debutul cu succes al programului DiscoverEU, Comisia Europeană va lansa o a doua rundă în această toamnă. Toți tinerii cu vârsta de 18 ani din UE au posibilitatea de a se înscrie în concursul pentru permisele de călătorie gratuite, în perioada 29 noiembrie - 11 decembrie 2018. Pentru România vor fi alocate peste 450 de tichete, persoanele selectate urmând să călătorească în întreaga Europă între 15 aprilie și 31 octombrie 2019.
Detalii

Corina Crețu a aprobat modificarea Programului Operațional Regional pentru a ajuta România să folosească mai eficient fondurile europene

18 octombrie 2018

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat miercuri, 17 octombrie, modificarea Programului Operațional Regional (POR) pentru România. Modificările vizează adaptarea la contextul socio-economic actual și răspund necesității de simplificare a programului.
Detalii

Cluj-Napoca, finanțare europeană pentru proiecte inovatoare

11 octombrie 2018

Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de orașe care vor beneficia de o finanțare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluții inovatoare în ceea ce privește abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuințele, locurile de muncă și competențele pentru economia locală.
Detalii

Întâlnire ONG-uri cu reprezentanţi ai Comisiei Europene

05 octombrie 2018

Vineri, 5 oct 2018, Centrul Europe Direct Transilvania de Nord a găzduit o discuţie între organizaţiile neguvernamentale din domeniul social şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune din cadrul Comisiei Europene.
Detalii