RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia Europeană face încă un pas înainte în direcția promovării cloud computingului

28 octombrie 2013

Astăzi, Comisia Europeană a instituit un grup de experți care vor lucra la elaborarea unor clauze sigure și echitabile pentru contractele de cloud computing, pe baza unui instrument opțional. Obiectivul este acela de a identifica cele mai bune practici pentru a răspunde preocupărilor exprimate de consumatori și de întreprinderile mici, care adeseori, din cauza lipsei de claritate a contractelor respective, sunt reticenți atunci când e vorba să achiziționeze servicii de cloud computing.
Detalii

Acoperire de 100 % a serviciilor în bandă largă de bază în întreaga Europă

17 octombrie 2013

În prezent, fiecare gospodărie din UE poate avea o conexiune în bandă largă de bază, datorită disponibilității la nivel paneuropean a serviciilor în bandă largă prin satelit. Conexiunile prin satelit sunt acum disponibile în toate cele 28 de state membre, ceea ce înseamnă că orice european poate contracta un abonament prin satelit, inclusiv cele trei milioane de persoane pentru care nu există încă acoperire prin rețelele în bandă largă fixe și mobile.


Detalii

Energie: Comisia prezintă o listă de 250 de proiecte de infrastructuri eligibile pentru o finanțare în valoare de 5,85 miliarde EUR

14 octombrie 2013

O infrastructură modernă cu interconectări adecvate și rețele fiabile este esențială pentru a realiza o piață integrată a energiei în care consumatorii să beneficieze de cea mai bună valoare pentru banii pe care îi plătesc. Astăzi, Comisia Europeană a adoptat o listă de aproximativ 250 de proiecte-cheie de infrastructuri energetice.
Detalii

Cecilia Malmström salută votul Parlamentului European privind EUROSUR

10 octombrie 2013

Astăzi, Parlamentul European a adoptat o propunere a Comisiei privind un regulament de instituire a Sistemului european de supraveghere a frontierelor (EUROSUR).


Detalii

Propunerea Comisiei care garantează că dreptul cetățenilor de a fi asistați de un avocat va deveni act legislativ

08 octombrie 2013

Propunerea Comisiei Europene care garantează dreptul tuturor cetățenilor din UE de a fi asistați de un avocat în cadrul procedurilor penale a fost adoptată astăzi în mod oficial, după primirea aprobării Consiliului de Miniștri. Aceasta a urmat votului Parlamentului European din 10 septembrie prin care a fost aprobată directiva respectivă (MEMO/13/772).
Detalii

Sporirea numărului de femei în sectorul digital al UE ar duce la o creștere anuală a PIB-ului de 9 miliarde EUR

03 octombrie 2013

Un mai mare interes în rândul tinerelor pentru o carieră în sectorul digital și sporirea numărului de femei care lucrează în sectorul digital ar aduce beneficii industriei digitale, femeilor înseși și economiei Europei. Aceasta este constatarea-cheie a studiului realizat de Comisia Europeană privind femeile active în sectorul TIC, publicat astăzi.


Detalii

Importanța drepturilor de proprietate intelectuală în economia UE

01 octombrie 2013

Comisia Europeană a salutat astăzi publicarea unui studiu privind drepturile de proprietate intelectuală, care a fost elaborat în comun de Oficiul European de Brevete (OEB) și de Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (OAPI).
Detalii

Câștigătorii ediției 2013 a Premiului Uniunii Europene pentru literatură anunțați în cadrul Târgului de carte de la Göteborg

26 septembrie 2013

Câștigătorii ediției 2013 a Premiului Uniunii Europene pentru literatură, care conferă recunoaștere celor mai buni autori în curs de afirmare din Europa, au fost anunțați astăzi la deschiderea Târgului de carte de la Göteborg, în Suedia, de Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret. Câștigătorii din acest an sunt: Isabelle Wéry (Belgia), Faruk Šehić (Bosnia Herțegovina), Emilios Solomou (Cipru), Kristian Bang Foss (Danemarca), Meelis Friedenthal (Estonia), Lidija Dimkovska (fosta Republică iugoslavă a Macedoniei), Katri Lipson (Finlanda), Marica Bodrožić (Germania), Tullio Forgiarini (Luxemburg), Ioana Pârvulescu (România), Gabriela Babnik (Slovenia) și Cristian Crusat (Spania). A se vedea mai jos mai multe detalii despre autorii câștigători și cărțile lor.


Detalii

Dezbaterea privind viitorul Europei: Doamna vicepreședinte Viviane Reding dialoghează cu cetățenii la Helsinki

23 septembrie 2013

Vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding se va afla mâine la Helsinki împreună cu membrul Parlamentului European (MPE) Sirpa Pietikäinen pentru a participa la o dezbatere cu aproximativ 300 de cetățeni privind viitorul Europei. Dezbaterea va avea loc la data de 24 septembrie între 10:00 și 12:00 (9:00-11:00 CET) la Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki.


Detalii

Luna dedicată pieței unice se deschide cu dezbateri privind locurile de muncă

20 septembrie 2013

În contextul Anului european al cetățenilor 2013, Luna dedicată pieței unice – o inițiativă a Parlamentului European și a Comisiei – le va da posibilitatea cetățenilor și părților interesate să facă propuneri pentru viitorul UE și să le dezbată în direct online cu alți cetățeni, părți interesate, reprezentanți ai autorităților, lideri și experți din toată Europa.
Detalii