RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Comisarul european Dacian Cioloş în România

04 octombrie 2012

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România – la București, Cluj-Napoca, Piatra Neamț și Iași – în perioada 4 - 8 octombrie 2012.


Detalii

Campania „Europa, casa noastră” a ajuns şi la Cluj

05 octombrie 2012

Elevii de la şcoala din comuna Baciu şi liceenii de la „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au aflat mai multe despre Uniunea Europeană şi campania „Europa, casa noastră”, de la echipa Chelgate, contractorul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi echipa Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Elevii si bunicii sunt invitati la concursul "Anul European al Imbatranirii Active si Solidaritatii intre Generatii 2012"

04 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj invită toate şcolile din judeţul Cluj la o întâlnire între generaţii! Concret, invităm elevii de cls VIII-X să participe la un concurs de materiale jurnalistice şi la o dezbatere cu premii – ambele pe tema Anului European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012.

Detalii

Mediu: mulți europeni sunt încă expuși unor poluanți atmosferici nocivi

24 septembrie 2012

Aproape o treime dintre locuitorii europeni din mediul urban sunt expuși unor concentrații excesive de particule în suspensie în aer. Particulele sunt unul dintre cei mai importanți poluanți din punctul de vedere al efectelor dăunătoare asupra sănătății umane, deoarece reușesc să ajungă în unele zone sensibile ale sistemului respirator.
Detalii

Ziua europeană a limbilor

25 septembrie 2012

Nimeni nu va scăpa de cuvinte: de la o „întâlnire în scop de conversație multilingvă” în Praga, la o cafenea cu iz mondial în Sofia, o provocare rap în Åarhus, un bar cu cocktail de limbi europene în Budapesta, o seară de poezie în limbi străine în Cardiff și o „baie lingvistică” în 30 de biblioteci din Berlin – acestea sunt doar câteva dintre evenimentele din Ziua europeană a limbilor, care va avea loc în întreaga Europă, mâine, 26 septembrie (a se vedea lista de evenimente).
Detalii

CORLEAP solicită descentralizare efectivă și autonomie fiscală în orașele și regiunile din țările Parteneriatului estic

19 septembrie 2012

Primari și politicieni de la nivel regional din țările UE și țările vecine din Est s-au întâlnit, in 17 septembrie, cu ocazia celei de-a doua reuniuni anuale a Conferinței autorităților locale și regionale din Parteneriatul estic (CORLEAP), la Chișinău, Republica Moldova, în prezența dnei Kristalina Georgieva, comisarul european pentru cooperare internațională, ajutor umanitar și răspuns la situații de criză. Membrii CORLEAP au convenit asupra căii de urmat, prioritățile de acțiune fiind reforma administrației publice, descentralizarea fiscală și cooperarea regională.


Detalii

Forumul sportiv UE: lupta împotriva aranjării meciurilor

18 septembrie 2012

Reprezentanți ai mișcării sportive din Europa și miniștri ai sportului se vor angaja să își intensifice lupta împotriva aranjării meciurilor, cu ocazia reuniunii în cadrul Forumului sportiv UE organizat de Comisia Europeană în Nicosia (Cipru) în perioada 19‑20 septembrie. Se așteaptă ca aceștia să aprobe o „Declarație privind lupta împotriva aranjării meciurilor”. Forumul, care coincide cu o reuniune informală a miniștrilor sportului din UE, va aborda de asemenea aspecte precum contribuția sportului la economia UE, viitoarele finanțări din partea UE pentru sportul de masă, precum și promovarea activității fizice și a îmbătrânirii active.


Detalii

Adresaţi-i preşedintelui Barroso întrebări despre starea Uniunii - vă va răspunde într-un interviu în direct, la data de 19 septembrie

07 septembrie 2012

Care este situaţia actuală şi cum va ieşi Uniunea Europeană din criza economică? Acestea sunt doar două dintre întrebările la care va răspunde preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, în cadrul discursului privind starea Uniunii, pe care îl va rosti în faţa membrilor Parlamentului European, la Strasbourg, la data de 12 septembrie, ora 09.00 CET.


Detalii

Starea Uniunii Europene, al treilea raport

12 septembrie 2012

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a sustinut astazi, 12 septembrie 2012, cu incepere de la orele 10:00 (ora Romaniei), in fata plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, discursul privind Starea Uniunii Europene. Este cel de-al treilea raport pe aceasta tema pe care presedintele in exercitiu il prezinta.  
Detalii

Cartografierea fundului mării: noi oportunități de creștere „albastră” și de ocupare a forței de muncă

29 august 2012

Oceanele și mările care înconjoară Europa oferă noi oportunități de creștere și de ocupare a forței de muncă pentru a îndeplini obiectivele strategiei Europa 2020. Pentru o exploatare optimă a acestui potențial, avem nevoie de mai multe cunoștințe despre fundul mării. Comisia Europeană propune crearea, până în 2020, a unei hărți digitale a fundului marin al apelor europene prin colectarea datelor existente într-o singură bază de date coerentă, accesibilă tuturor. În Cartea verde asupra cunoașterii mediului marin, adoptată astăzi, Comisia lansează o consultare privind modul în care poate fi atins acest obiectiv.
Detalii