RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

88 milioane de euro pentru Fructe în Școli

01 aprilie 2013

Comisia Europeană a aprobat alocarea finală a fondurilor UE pentru programul de distribuire de fructe și legume în școli, denumit "Schema de Distribuire a Fructelor în Școli", pentru anul școlar 2013/2014.


Detalii

Comisia Europeană extinde domeniul de aplicare al analizei sale privind sistemele judiciare ale statelor membre

28 martie 2013

Comisia Europeană a prezentat astăzi un nou instrument comparativ pentru promovarea unor sisteme judiciare eficace în Uniunea Europeană și, prin urmare, pentru consolidarea creșterii economice. „Tabloul de bord european privind sistemele judiciare” va oferi date obiective, fiabile și comparabile privind funcționarea sistemelor judiciare din cele 27 de state membre ale UE.
Detalii

Comisia Europeană lansează o carte verde privind finanțarea pe termen lung a economiei europene

25 martie 2013

Comisia Europeană a adoptat astăzi o carte verde prin care lansează o consultare publică de trei luni privind modalitățile de promovare a furnizării de finanțare pe termen lung și de îmbunătățire și diversificare a sistemului de intermediere financiară pentru investițiile pe termen lung în Europa.
Detalii

Fondul european de adaptare la globalizare plătește 24,3 milioane de euro pentru a ajuta lucrătorii concediați în Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, România, Spania și Suedia

22 martie 2013

Comisia Europeană a făcut recent plăți către Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, România, Spania și Suedia din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG). Suma totală de 24,3 milioane EUR va ajuta 5 271 de lucrători din aceste țări să se reîncadreze în câmpul muncii, în urma concedierilor lor dintr-o gamă largă de sectoare, printre care cele ale automobilelor, motocicletelor, telefoanelor mobile, produselor metalice, echipamentelor electronice și activităților sociale.


Detalii

Pentru ca drepturile cetățenilor să devină o realitate tangibilă: 500 de centre Europe Direct la dispoziția cetățenilor, peste tot în Europa

18 martie 2013

Astăzi, doamna Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene, și Othmar Karas, vicepreședinte al Parlamentului European, au lansat o nouă generație de centre de informare Europe Direct. Noua rețea va oferi cetățenilor mai multe posibilități de a obține informații și sfaturi practice referitoare la exercitarea drepturilor în Uniunea Europeană.
Detalii

Comisia invită cercetătorii să depună candidaturi pentru burse în valoare totală de 227 milioane EUR

15 martie 2013

Comisia Europeană invită la depunerea de candidaturi pentru tranșa finală de burse Marie Curie alocate în cadrul celui de-al șaptelea Program-cadru pentru cercetare (FP7, 2007‑2013).
Detalii

Piața crescândă a drogurilor ilegale din UE demonstrează impactul crizei

13 martie 2013

Potrivit unui studiu publicat astăzi de Comisia Europeană, se preconizează un impact major al crizei economice asupra pieței drogurilor, de exemplu printr-o creștere a cererii de droguri ilegale. Studiul publicat astăzi cuprinde estimări potrivit cărora, pentru a câștiga bani, din ce în ce mai mulți tineri vor vinde sau chiar produce stupefiante, în special canabis cultivat la domiciliu. În același timp, se prevede că criza economică va conduce la reduceri în bugetele alocate politicii în materie de droguri, în special pentru tratament și pentru măsurile de reducere a efectelor negative.


Detalii

Parlamentarii europeni au votat mandatul de negociere al PE asupra pachetului de reformă a Politicii Agricole Comune

14 martie 2013

La 13 martie 2013, în ședința plenară a Parlamentului European (PE), parlamentarii europeni au votat mandatul de negociere al PE asupra pachetului de reformă a Politicii Agricole Comune, propus de Comisia Europeană.
Detalii

Comisia Europeana vrea să ușureze viața IMM-urilor

10 martie 2013

Cele 20,8 milioane de întreprinderi europene mici și mijlocii (IMM-uri) creează 85 % din toate locurile de muncă noi din Europa, angajând 2/3 din forța de muncă a UE și contribuind în mod semnificativ la inovare și la creșterea economică. Conform principiului „să gândești mai întâi la scară mică” și în concordanță cu Small Business Act din 2008, Comisia a pus IMM-urile în centrul agendei sale de reglementare inteligentă pentru sprijinirea creșterii economice și a creării de locuri de muncă în Europa.
Detalii

Mediu: Ce ar trebui să facem cu deșeurile de plastic?

07 martie 2013

Plasticul a devenit un material inevitabil în lumea noastră modernă. Materialele plastice sunt versatile și durabile, dar durabilitatea poate face ca eliminarea lor să fie problematică. O carte verde publicată astăzi de Comisia Europeană vizează lansarea unei dezbateri structurate despre modul în care am putea conferi sustenabilitate produselor din plastic pe întreaga durată a ciclului lor de viață și despre modul în care am putea reduce impactul deșeurilor de plastic asupra mediului.


Detalii