RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

"Elfii" clujeni bat la porţile Europei

16 noiembrie 2012

Elevii clujeni care au creat blogul "Europa elfilor" s-au întâlnit cu Adrian M. Popa, expert Comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

CARS 2020: pentru o industrie auto europeană puternică

09 noiembrie 2012

Industria de automobile este vitală pentru prosperitatea Europei și creșterea pieței muncii, aceasta oferind, împreună cu domeniile conexe, 12 milioane de locuri de muncă. Uniunea Europeană trebuie să continue să dețină o industrie auto de talie mondială, care să producă automobilele cele mai eficiente din punct de vedere energetic și cele mai sigure din lume și să ofere milioane de locuri de muncă pentru personal cu înaltă calificare. Pentru ca acest lucru să devină realitate, Comisia Europeană a prezentat astăzi Planul de acțiune CARS 2020, care vizează creșterea competitivității și îmbunătățirea sustenabilității industriei auto până în 2020.


Detalii

Termenul de inscriere la Zilele REGIO si Gala Multiplicatorilor din Transilvania de Nord, prelungit pana la 21 noiembrie

16 noiembrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest vă invită să participaţi, în perioada 26-27 noiembrie 2012, la suita de evenimente „Zilele REGIO”! Termenul limita de inscriere a fost prelungit pana la 21 noiembrie 2012!


Detalii

Acces mai rapid și mai simplu la fondurile UE

29 octombrie 2012

După intrarea în vigoare recentă a noului regulament financiar, Comisia a adoptat noile norme de aplicare a acestuia. Acordarea de fonduri ale UE către agenți economici, ONG-uri, cercetători, studenți, municipalități și alți beneficiari va fi îmbunătățită începând cu 1 ianuarie 2013 grație unor proceduri simplificate.
Detalii

Un nou fond european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane

25 octombrie 2012

Comisia Europeană a propus să creeze un fond pentru a ajuta persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeană. Fondul va sprijini sistemele statelor membre de furnizare de alimente către persoanele cele mai defavorizate și de îmbrăcăminte și alte bunuri esențiale pentru persoanele fără adăpost și copiii deprivaţi material. Propunerea este transmisă, în prezent, spre aprobare Parlamentului European și Consiliului de Miniștri al Uniunii Europene.
Detalii

Concluziile reuniunii Consiliului European, Bruxelles 18-19 octombrie

22 octombrie 2012

Consiliul European și-a reiterat astăzi angajamentul clar de a întreprinde acțiuni ferme pentru abordarea tensiunilor de pe piețele financiare, restabilirea încrederii și stimularea creșterii economice și a creării de locuri de muncă.


Detalii

După 10 ani, cerul unic european rămâne un deziderat

11 octombrie 2012

Cerul unic european, proiectul emblematic care vizează crearea unui spațiu aerian european unic (cu o capacitate de trei ori mai mare și costuri de gestionare a traficului aerian de două ori mai mici), nu își atinge obiectivele. Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene, comisar european pentru transport, și-a anunțat intenția de a prezenta, în primăvara anului 2013, noi propuneri legislative și de a lua toate măsurile posibile pentru ca legislația să fie aplicată, inclusiv, dacă este necesar, declanșarea procedurilor privind încălcarea dreptului comunitar.

Detalii

Dezbaterea „Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012”

18 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a invitat şcolile din judeţ la o întâlnire între generaţii. Dezbaterea s-a desfasurat miercuri, 17 octombrie 2012, la Liceul „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.
Detalii

Tabloul de bord al pieței interne: statele membre și-au îmbunătățit rezultatele

08 octombrie 2012

În această perioadă de criză, rolul pieței unice este decisiv pentru ieșirea Europei din stagnarea economică. Transpunerea la timp a legislației este o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale directivelor. Tabloul de bord al pieței interne, publicat la 8 octombrie de Comisia Europeană, arată că statele membre au depus eforturi pentru transpunerea normelor UE în legislația națională.
Detalii

Comisarul european Dacian Cioloş în România

04 octombrie 2012

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România – la București, Cluj-Napoca, Piatra Neamț și Iași – în perioada 4 - 8 octombrie 2012.


Detalii