RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Politica regională a UE: consolidarea încrederii în sânul comunităţilor divizate

29 ianuarie 2013

În urma primirii de către Uniunea Europeană a Premiului Nobel pentru pace, Comisia Europeană invită comunităţile divizate din UE şi nu numai să analizeze modalităţile şi situaţiile în care ar putea profita de experienţa dobândită prin programul PEACE, desfăşurat de UE în Irlanda de Nord şi în regiunea de frontieră a Irlandei.


Detalii

RegioStars 2013: Comisia premiază proiectele emblematice

31 ianuarie 2013

Proiectele inovatoare care vor contribui la crearea de locuri de muncă pentru viitor se vor afla în această seară în centrul atenţiei deoarece domnul Johannes Hahn, comisarul pentru politica regională, prezintă Premiile RegioStars 2013. Împreună cu președintele juriului, Luc Van den Brande, comisarul Hahn va decerna, în cadrul a cinci categorii, premii pentru proiecte din Portugalia, Regatul Unit, Polonia, Germania și Lituania care demonstrează bune practici în dezvoltarea regională.


Detalii

302 cercetători de înalt nivel au primit fonduri UE în valoare de 680 milioane EUR

23 ianuarie 2013

Consiliul European pentru Cercetare (CEC) acordă 680 milioane EUR pentru 302 lideri consacrați din domeniul cercetării din 24 de țări diferite din întreaga Europă, în cadrul celui mai recent concurs vizând prestigioasele sale granturi pentru cercetători confirmați cunoscute sub numele de „Advanced Grants”.
Detalii

UTIL: Detalii cu privire la noul permis european de conducere

20 ianuarie 2013

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate noile permisele de conducere eliberate în UE se vor prezenta sub forma unui „card de credit” din plastic, având un format european standard și elemente de securitate mai bune. Noul permis european va înlocui treptat cele peste 100 de modele diferite din hârtie și plastic, utilizate în prezent de mai mult de 300 de milioane de șoferi în întreaga UE.
Detalii

S-a deschis Centrul european de combatere a criminalității informatice

15 ianuarie 2013

Începând cu 11 ianuarie, noul Centru european de combatere a criminalității informatice (EC3) își va începe activitatea pentru a contribui la protejarea cetățenilor și întreprinderilor europene față de criminalitatea informatică.
Detalii

Europa are nevoie de mai multi intreprinzatori

14 ianuarie 2013

Pentru a reveni la creștere economică și la niveluri scăzute ale șomajului, Europa are nevoie de mai mulți întreprinzători. Creând 4 milioane de noi locuri de muncă în fiecare an, întreprinderile nou înființate, și în special cele mici și mijlocii (IMM-urile), sunt principalele furnizoare de locuri de muncă noi din Europa. Ca urmare, dl Antonio Tajani, vicepreședinte al Comisiei Europene, a prezentat astăzi un plan de măsuri pentru sprijinirea întreprinzătorilor și modificarea radicală a culturii antreprenoriale în Europa.
Detalii

Irlanda, la cârma UE

01 ianuarie 2013

Stabilitatea economică, relansarea creşterii şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţile Irlandei, ţară care preia de la Cipru preşedinţia UE.


Detalii

proiect pentru crearea unei conexiuni directe între transportul aerian şi cel feroviar, finantat de UE la Cluj-Napoca

08 ianuarie 2013

Uniunea Europeană va aloca 1 milion de euro din fondurile Programului TEN‑T mai multor studii pentru crearea unei platforme de transport intermodal pe aeroportul internațional din Cluj-Napoca, România.

Detalii

Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor (2013)

01 ianuarie 2013

Cu ocazia trecerii în anul 2013, Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor, un an care vă este dedicat dumneavoastră și drepturilor dumneavoastră. Acest An european coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană; în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea, în 1993, prin Tratatul de la Maastricht, a cetățeniei europene și mai rămâne un an până la desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.


Detalii

Marsilia și Košice: Capitalele Europene ale Culturii în 2013

01 ianuarie 2013

Marsilia (Franța) și Košice (Slovacia) sunt Capitalele Europene ale Culturii pentru 2013. Programele culturale vor începe în mod oficial la 12 ianuarie în Marsilia și la 19 ianuarie în Košice.


Detalii