RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia autorizează Spania să prelungească restricțiile temporare impuse lucrătorilor români

21 decembrie 2012

Comisia Europeană a aprobat o cerere transmisă de autoritățile spaniole la 13 decembrie 2012 privind prelungirea restricționării temporare a accesului lucrătorilor români la piața forței de muncă din Spania până la 31 decembrie 2013.
Detalii

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, în vigoare din 17 decembrie

17 decembrie 2012

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, care intră în vigoare astăzi, vor reduce în mod substanțial poluarea aerului și impactul acesteia asupra sănătății umane. Poluanții atmosferici proveniți din transportul maritim sunt transportați pe distanțe lungi și, prin urmare, contribuie din ce în ce mai mult la apariția problemelor privind calitatea aerului în multe orașe europene.
Detalii

Herman Van Rompuy si José Manuel Durão Barroso, speech cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace

10 decembrie 2012

Războiul este la fel de vechi ca Europa. Continentul nostru poartă rănile lăsate de lănci și săbii, de tunuri și arme, de tranșee și tancuri. Cu toate acestea, după ce două războaie catastrofale ne-au răvășit continentul și întreaga lume, o pace durabilă s-a așternut peste Europa.
Detalii

Mediu: Comisia trasează calea către prosperitate europeană, în limitele ecologice ale planetei

30 noiembrie 2012

Comisia Europeană a prezentat in 29 noiembrie 2012 o propunere de program de acțiune pentru mediu (PAM), destinat să orienteze politica de mediu a UE până în 2020.
Detalii

E oficial: 2013 este „Anul european al cetățenilor”

23 noiembrie 2012

2013 a fost desemnat în mod oficial ca „Anul european al cetățenilor”. La 20 de ani de la introducerea cetățeniei UE, anul 2013 se va concentra atât pe ceea ce s-a realizat deja pentru cetățeni, cât și pe oferirea unui răspuns la așteptările acestora în ceea ce privește viitorul.
Detalii

Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene 2012 au fost omagiaţi

28 noiembrie 2012

Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene, ediţia a IV-a, 2012 au fost omagiaţi ieri seara la Cluj, pentru proiectele lor – cele mai bune din Transilvania de Nord!
Detalii

Vezi cine va decerna trofeele Galei Multiplicatorilor de Valori Europene, editia a IVa

19 noiembrie 2012

Suita de evenimente Zilele REGIO, 26-27 noiembrie 2012, va culmina cu „Gala Multiplicatorilor de Valori Europene, ediţia a IV-a” – cofinanţată de Comisia Europeană -, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai bune proiecte ale Transilvaniei de Nord!

Detalii

"Elfii" clujeni bat la porţile Europei

16 noiembrie 2012

Elevii clujeni care au creat blogul "Europa elfilor" s-au întâlnit cu Adrian M. Popa, expert Comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

CARS 2020: pentru o industrie auto europeană puternică

09 noiembrie 2012

Industria de automobile este vitală pentru prosperitatea Europei și creșterea pieței muncii, aceasta oferind, împreună cu domeniile conexe, 12 milioane de locuri de muncă. Uniunea Europeană trebuie să continue să dețină o industrie auto de talie mondială, care să producă automobilele cele mai eficiente din punct de vedere energetic și cele mai sigure din lume și să ofere milioane de locuri de muncă pentru personal cu înaltă calificare. Pentru ca acest lucru să devină realitate, Comisia Europeană a prezentat astăzi Planul de acțiune CARS 2020, care vizează creșterea competitivității și îmbunătățirea sustenabilității industriei auto până în 2020.


Detalii

Termenul de inscriere la Zilele REGIO si Gala Multiplicatorilor din Transilvania de Nord, prelungit pana la 21 noiembrie

16 noiembrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest vă invită să participaţi, în perioada 26-27 noiembrie 2012, la suita de evenimente „Zilele REGIO”! Termenul limita de inscriere a fost prelungit pana la 21 noiembrie 2012!


Detalii