RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Acces mai rapid și mai simplu la fondurile UE

29 octombrie 2012

După intrarea în vigoare recentă a noului regulament financiar, Comisia a adoptat noile norme de aplicare a acestuia. Acordarea de fonduri ale UE către agenți economici, ONG-uri, cercetători, studenți, municipalități și alți beneficiari va fi îmbunătățită începând cu 1 ianuarie 2013 grație unor proceduri simplificate.
Detalii

Un nou fond european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane

25 octombrie 2012

Comisia Europeană a propus să creeze un fond pentru a ajuta persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeană. Fondul va sprijini sistemele statelor membre de furnizare de alimente către persoanele cele mai defavorizate și de îmbrăcăminte și alte bunuri esențiale pentru persoanele fără adăpost și copiii deprivaţi material. Propunerea este transmisă, în prezent, spre aprobare Parlamentului European și Consiliului de Miniștri al Uniunii Europene.
Detalii

Concluziile reuniunii Consiliului European, Bruxelles 18-19 octombrie

22 octombrie 2012

Consiliul European și-a reiterat astăzi angajamentul clar de a întreprinde acțiuni ferme pentru abordarea tensiunilor de pe piețele financiare, restabilirea încrederii și stimularea creșterii economice și a creării de locuri de muncă.


Detalii

După 10 ani, cerul unic european rămâne un deziderat

11 octombrie 2012

Cerul unic european, proiectul emblematic care vizează crearea unui spațiu aerian european unic (cu o capacitate de trei ori mai mare și costuri de gestionare a traficului aerian de două ori mai mici), nu își atinge obiectivele. Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene, comisar european pentru transport, și-a anunțat intenția de a prezenta, în primăvara anului 2013, noi propuneri legislative și de a lua toate măsurile posibile pentru ca legislația să fie aplicată, inclusiv, dacă este necesar, declanșarea procedurilor privind încălcarea dreptului comunitar.

Detalii

Dezbaterea „Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012”

18 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a invitat şcolile din judeţ la o întâlnire între generaţii. Dezbaterea s-a desfasurat miercuri, 17 octombrie 2012, la Liceul „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.
Detalii

Tabloul de bord al pieței interne: statele membre și-au îmbunătățit rezultatele

08 octombrie 2012

În această perioadă de criză, rolul pieței unice este decisiv pentru ieșirea Europei din stagnarea economică. Transpunerea la timp a legislației este o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale directivelor. Tabloul de bord al pieței interne, publicat la 8 octombrie de Comisia Europeană, arată că statele membre au depus eforturi pentru transpunerea normelor UE în legislația națională.
Detalii

Comisarul european Dacian Cioloş în România

04 octombrie 2012

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România – la București, Cluj-Napoca, Piatra Neamț și Iași – în perioada 4 - 8 octombrie 2012.


Detalii

Campania „Europa, casa noastră” a ajuns şi la Cluj

05 octombrie 2012

Elevii de la şcoala din comuna Baciu şi liceenii de la „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au aflat mai multe despre Uniunea Europeană şi campania „Europa, casa noastră”, de la echipa Chelgate, contractorul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi echipa Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Elevii si bunicii sunt invitati la concursul "Anul European al Imbatranirii Active si Solidaritatii intre Generatii 2012"

04 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj invită toate şcolile din judeţul Cluj la o întâlnire între generaţii! Concret, invităm elevii de cls VIII-X să participe la un concurs de materiale jurnalistice şi la o dezbatere cu premii – ambele pe tema Anului European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012.

Detalii

Mediu: mulți europeni sunt încă expuși unor poluanți atmosferici nocivi

24 septembrie 2012

Aproape o treime dintre locuitorii europeni din mediul urban sunt expuși unor concentrații excesive de particule în suspensie în aer. Particulele sunt unul dintre cei mai importanți poluanți din punctul de vedere al efectelor dăunătoare asupra sănătății umane, deoarece reușesc să ajungă în unele zone sensibile ale sistemului respirator.
Detalii