RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Cercetare: apel de propuneri in valoare 7 miliarde de euro lansat astazi (FP7)

19 iulie 2011

Comisarul Máire Geoghegan-Quinn a anunţat astăzi, 19 iulie 2011, acordarea a aproape 7 miliarde de euro, destinate să dea un impuls inovării prin cercetare. Este cel mai mare pachet financiar de acest gen al Comisiei Europene, acordat în temeiul celui de-al şaptelea Program-cadru pentru cercetare (PC7).
Detalii

Comisia Europeana va consolidea normele privind combaterea noilor droguri sintetice periculoase

15 iulie 2011

Potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat astăzi, este necesar să se adopte măsuri mai stricte în Uniunea Europeană pentru a soluționa problema din ce în ce mai serioasă pe care o reprezintă intrarea pe piață a unor noi droguri sintetice.
Detalii

Studiu: tarile europene trebuie sa intensifice eforturile de stimulare a competentelor de citire

15 iulie 2011

Unul din cinci adolescenţi în vârstă de 15 ani şi numeroşi adulţi din Europa nu pot citi corect. Un nou studiu publicat astăzi de Comisia Europeană arată ce fac statele pentru îmbunătăţirea alfabetizării la citire – şi ce nu fac destul.
Detalii

UE aloca 37,6 milioane de euro pentru promovarea produselor agricole. Romania primeste 700 de mii

07 iulie 2011

Pe 5 iulie 2011, Comisia Europeana a aprobat 26 de programe in 13 state membre in vederea promovarii produselor agricole in Uniunea Europeana. Bugetul total pentru programe, alocat pe o perioada de la unu la trei ani, este de 75,1 milioane de euro, din care 50% (37,6 mil. euro) va fi pus la dispozitie de catre UE.
Detalii

CE a lansat un nou instrument de finantare a proiectelor „verzi”: Fondul European pentru Eficienta Energetica

07 iulie 2011

Comisia Europena, Banca Europeana de Investitii, Cassa Depositi e Prestiti si Deutsche Bank au anuntat, pe 1 iulie, lansarea Fondului European pentru Eficienta Energetica (European Energy Efficiency Fund - EEEF).
Detalii

Bugetul UE in tara dumneavoastra: un nou instrument online

01 iulie 2011

Parlamentul European a lansat un instrument interactiv care arată pe scurt cât de mult cheltuiește Uniunea Europeană în țara dumneavoastră și pe ce anume. De asemenea, se poate vedea de unde provin acești bani și modul în care bugetul național a evoluat în raport cu cel al UE.
Detalii

Bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020

01 iulie 2011

Uniunea Europeană are un buget mic, dar cu un impact important asupra cetăţenilor Europei.  Potrivit Comisiei Europene, propunerea privind bugetul multianual pentru perioada 2014-2020 răspunde preocupărilor de astăzi şi necesităţilor de mâine.
Detalii

A aparut primul numar din „Jurnalul de Leghia”

22 iunie 2011

Primul număr al irepetabilului „Jurnal de Leghia”, publicaţie realizată de către elevii mai multor licee din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, a fost lansat duminică.
Detalii

Dacian Ciolos: Compensatia acordata agricultorilor variaza intre 41.9% si 67.7% din pretul mediu european la castraveti, rosii si salata

08 iunie 2011

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.
Detalii

Peste 200.000 de bursieri Erasmus anul trecut

08 iunie 2011

Peste 213 000 de studenți au primit burse „Erasmus” pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009 2010, ceea ce reprezintă un nou record și o creștere de 7,4 % față de cifra din anul precedent.
Detalii