RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Comisia face publica propunerea legislativa referitoare la productia off-shore de petrol si gaze

27 octombrie 2011

Eventualitatea producerii unui accident major în largul apelor europene rămâne nepermis de mare. Efectele negative asupra mediului şi a economiilor de coastă pot fi reduse semnificativ dacă se implementează în prealabil un plan eficient de intervenţie în situaţii de urgenţă. De aceea, Comisia Europeană a propus in 27 octombrie, o nouă lege care va garanta că producţia offshore de petrol şi gaze din Europa va respecta cele mai ridicate standarde de siguranţă, sănătate şi mediu peste tot în UE.
Detalii

Programul european de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate (PEAD)

21 octombrie 2011

Programul european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD) este una din principalele surse de aprovizionare ale organizaţiilor caritabile europene. De exemplu, 51% din produsele distribuite în 2010 de Federaţia Europeană a Băncilor de Alimente au venit din PEAD. În fiecare an, mai mult de 18 milioane de persoane din 20 de state membre ale Uniunii Europene beneficiază de ajutoarele alimentare distribuite în cadrul acestui program.
Detalii

Proiectul de reforma a politicii agricole comune

12 octombrie 2011

Comisia Europeană a prezentat in 12 octombrie 2011 un proiect de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013. Obiectivul acestui proiect este sporirea competitivității, a durabilității și a stabilității agriculturii peste tot în Europa pentru a garanta cetățenilor europeni o alimentație sănătoasă și de calitate, pentru a proteja mediul și pentru a dezvolta zonele rurale.
Detalii

Parlamentul European cere un plan UE pentru iesirea din criza

13 octombrie 2011

Parlamentul European cere un plan UE pentru ieșirea din criză, într-o rezoluție aprobată joi, 13 octombrie 2011. Aceasta cere recapitalizarea băncilor europene, continuarea armonizării sistemelor naționale fiscale, introducerea unor obligațiuni publice europene și consolidarea guvernanței economice la nivel UE pentru țările din zona euro.
Detalii

Verde la inscrieri pentru editia a VIa a "Trainingului pentru jurnalistii din Transilvania de Nord"

11 octombrie 2011

Sesiunea de inscriere la cea de-a VI a editie a trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord se deschide astazi, 11 noiembrie 2011.
"Care este soarta UE ?, Mituri cu privire la bugetul UE 2014-2020. Coordonarea afacerilor europene in Romania; de ce este importanta si cine o va face?!" sunt doar cateva intrebari la care se va incerca gasirea de raspunsuri in cadrul trainingului "Uniunea Europeana 2014-2020".
Detalii

Comisia Europeana ar vrea ca 2013 sa fie „Anul european al cetatenilor”

11 august 2011

Cetăţenia Uniunii şi drepturile conferite de aceasta reprezintă unul dintre principalii piloni ai Uniunii Europene. Cu ocazia celei de a douăzecea aniversări a instituirii cetăţeniei Uniunii prin Tratatul de la Maastricht, la 1 noiembrie 1993, Comisia Europeană a propus astăzi ca anul 2013 să fie desemnat drept „Anul european al cetăţenilor”.

Detalii

Previziune: o crestere cu 5% pe an a eforturilor de inovare

10 august 2011

Principalele societăţi de investiţii în cercetare şi dezvoltare (C&D) cu sediul în UE se aşteaptă ca investiţiile lor să crească cu 5% pe an în perioada 2011 – 2013, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de aşteptările de anul trecut şi constituie o creştere semnificativă faţă de 2009, când aceste societăţi şi-au redus investiţiile cu 2,6%.

Detalii

Spania poate restrictiona temporar libera circulatie a lucratorilor romani

11 august 2011

Ca urmare a unei cereri din partea autorităţilor spaniole din data de 28 iulie 2011, Comisia Europeană a aprobat cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbări grave pe piaţa forţei de muncă.
Detalii

Eurobarometrul de primavara: europenii sunt mai increzatori in ceea ce priveste economia

04 august 2011

Europenii încep să fie mai optimişti în ceea ce priveşte perspectivele economice, numărul celor care afirmă că am depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei fiind în creştere, după cum reiese din sondajul Eurobarometru realizat în primăvara anului 2011, sondaj de opinie organizat de două ori pe an de Uniunea Europeană.
Detalii

Cofinantarea Romaniei pentru proiectele europene, redusa de la 15% la 5%

01 august 2011

Comisia Europeană a decis, la 1 august 2011, o serie de măsuri care ar trebui să aducă o contribuție semnificativă la relansarea unora dintre economiile din UE care se confruntă cu cele mai mari dificultăți.

Detalii