RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Verde la inscrieri pentru editia a VIa a "Trainingului pentru jurnalistii din Transilvania de Nord"

11 octombrie 2011

Sesiunea de inscriere la cea de-a VI a editie a trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord se deschide astazi, 11 noiembrie 2011.
"Care este soarta UE ?, Mituri cu privire la bugetul UE 2014-2020. Coordonarea afacerilor europene in Romania; de ce este importanta si cine o va face?!" sunt doar cateva intrebari la care se va incerca gasirea de raspunsuri in cadrul trainingului "Uniunea Europeana 2014-2020".
Detalii

Comisia Europeana ar vrea ca 2013 sa fie „Anul european al cetatenilor”

11 august 2011

Cetăţenia Uniunii şi drepturile conferite de aceasta reprezintă unul dintre principalii piloni ai Uniunii Europene. Cu ocazia celei de a douăzecea aniversări a instituirii cetăţeniei Uniunii prin Tratatul de la Maastricht, la 1 noiembrie 1993, Comisia Europeană a propus astăzi ca anul 2013 să fie desemnat drept „Anul european al cetăţenilor”.

Detalii

Previziune: o crestere cu 5% pe an a eforturilor de inovare

10 august 2011

Principalele societăţi de investiţii în cercetare şi dezvoltare (C&D) cu sediul în UE se aşteaptă ca investiţiile lor să crească cu 5% pe an în perioada 2011 – 2013, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de aşteptările de anul trecut şi constituie o creştere semnificativă faţă de 2009, când aceste societăţi şi-au redus investiţiile cu 2,6%.

Detalii

Spania poate restrictiona temporar libera circulatie a lucratorilor romani

11 august 2011

Ca urmare a unei cereri din partea autorităţilor spaniole din data de 28 iulie 2011, Comisia Europeană a aprobat cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbări grave pe piaţa forţei de muncă.
Detalii

Eurobarometrul de primavara: europenii sunt mai increzatori in ceea ce priveste economia

04 august 2011

Europenii încep să fie mai optimişti în ceea ce priveşte perspectivele economice, numărul celor care afirmă că am depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei fiind în creştere, după cum reiese din sondajul Eurobarometru realizat în primăvara anului 2011, sondaj de opinie organizat de două ori pe an de Uniunea Europeană.
Detalii

Cofinantarea Romaniei pentru proiectele europene, redusa de la 15% la 5%

01 august 2011

Comisia Europeană a decis, la 1 august 2011, o serie de măsuri care ar trebui să aducă o contribuție semnificativă la relansarea unora dintre economiile din UE care se confruntă cu cele mai mari dificultăți.

Detalii

Cercetare: apel de propuneri in valoare 7 miliarde de euro lansat astazi (FP7)

19 iulie 2011

Comisarul Máire Geoghegan-Quinn a anunţat astăzi, 19 iulie 2011, acordarea a aproape 7 miliarde de euro, destinate să dea un impuls inovării prin cercetare. Este cel mai mare pachet financiar de acest gen al Comisiei Europene, acordat în temeiul celui de-al şaptelea Program-cadru pentru cercetare (PC7).
Detalii

Comisia Europeana va consolidea normele privind combaterea noilor droguri sintetice periculoase

15 iulie 2011

Potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat astăzi, este necesar să se adopte măsuri mai stricte în Uniunea Europeană pentru a soluționa problema din ce în ce mai serioasă pe care o reprezintă intrarea pe piață a unor noi droguri sintetice.
Detalii

Studiu: tarile europene trebuie sa intensifice eforturile de stimulare a competentelor de citire

15 iulie 2011

Unul din cinci adolescenţi în vârstă de 15 ani şi numeroşi adulţi din Europa nu pot citi corect. Un nou studiu publicat astăzi de Comisia Europeană arată ce fac statele pentru îmbunătăţirea alfabetizării la citire – şi ce nu fac destul.
Detalii

UE aloca 37,6 milioane de euro pentru promovarea produselor agricole. Romania primeste 700 de mii

07 iulie 2011

Pe 5 iulie 2011, Comisia Europeana a aprobat 26 de programe in 13 state membre in vederea promovarii produselor agricole in Uniunea Europeana. Bugetul total pentru programe, alocat pe o perioada de la unu la trei ani, este de 75,1 milioane de euro, din care 50% (37,6 mil. euro) va fi pus la dispozitie de catre UE.
Detalii