RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

CE a lansat un nou instrument de finantare a proiectelor „verzi”: Fondul European pentru Eficienta Energetica

07 iulie 2011

Comisia Europena, Banca Europeana de Investitii, Cassa Depositi e Prestiti si Deutsche Bank au anuntat, pe 1 iulie, lansarea Fondului European pentru Eficienta Energetica (European Energy Efficiency Fund - EEEF).
Detalii

Bugetul UE in tara dumneavoastra: un nou instrument online

01 iulie 2011

Parlamentul European a lansat un instrument interactiv care arată pe scurt cât de mult cheltuiește Uniunea Europeană în țara dumneavoastră și pe ce anume. De asemenea, se poate vedea de unde provin acești bani și modul în care bugetul național a evoluat în raport cu cel al UE.
Detalii

Bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020

01 iulie 2011

Uniunea Europeană are un buget mic, dar cu un impact important asupra cetăţenilor Europei.  Potrivit Comisiei Europene, propunerea privind bugetul multianual pentru perioada 2014-2020 răspunde preocupărilor de astăzi şi necesităţilor de mâine.
Detalii

A aparut primul numar din „Jurnalul de Leghia”

22 iunie 2011

Primul număr al irepetabilului „Jurnal de Leghia”, publicaţie realizată de către elevii mai multor licee din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, a fost lansat duminică.
Detalii

Dacian Ciolos: Compensatia acordata agricultorilor variaza intre 41.9% si 67.7% din pretul mediu european la castraveti, rosii si salata

08 iunie 2011

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.
Detalii

Peste 200.000 de bursieri Erasmus anul trecut

08 iunie 2011

Peste 213 000 de studenți au primit burse „Erasmus” pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009 2010, ceea ce reprezintă un nou record și o creștere de 7,4 % față de cifra din anul precedent.
Detalii

Obtinerea de rezultate in materie de crestere si locuri de munca: Comisia prezinta recomandarile specifice fiecarei tari pentru 2011

08 iunie 2011

Comisia a adoptat 27 de seturi de recomandări specifice fiecărei țări – la care se adaugă un set pentru zona euro pe ansamblu – pentru a sprijini statele membre să definească politicile lor economice și sociale în vederea obținerii de rezultate în materie de creștere, locuri de muncă și finanțe publice.
Detalii

Comisia ia masuri mai ferme pentru combaterea coruptiei

08 iunie 2011

Comisia a propus un set de măsuri pentru combaterea cu mai multă fermitate a prejudiciilor grave cauzate de corupție în plan economic, social și politic în rândul societăților europene.
Detalii

Comisia se pronunta pentru promovarea interesului consumatorilor cu privire la incarcatoarele universale

07 iunie 2011

Consumatorii nu ar trebui să fie obligați să schimbe mai multe încărcătoare pentru dispozitivele lor electronice, consideră Comisia Europeană.
Detalii

Comisia Europeana saluta infiintarea Institutului European de Drept

07 iunie 2011

Institutul, o organizație non-profit independentă, va ajuta la îmbunătățirea coerenței juridice în Europa, oferind o consiliere practică responsabililor politici și autorităților.
Detalii