RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia aproba o schema de sprijinire a productiei cinematografice din Romania, in valoare de 80 milioane €

14 decembrie 2010

Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de sprijinire a producției cinematografice din România, în valoare de 80 milioane €

Detalii

Ziua mondiala a luptei impotriva SIDA 2010

01 decembrie 2010

Comisia Europeană insistă asupra prevenirii și depistării acestei boli și depășește suma de 1,3 miliarde EUR investită în combaterea SIDA la nivel mondial.

 


Detalii

Comisia Europeana extinde masurile de asistenta pentru IMM-uri

25 noiembrie 2010

Comisia Europeană extinde măsurile de asistență pentru IMM-uri: programe de formare profesională pentru manageri și puncte de contact speciale
Detalii

Cercetarea finantata de Comisie face un nou pas in directia realizarii invizibilitatii

23 noiembrie 2010

„Pelerina invizibilității" a lui Harry Potter se află cu un pas mai aproape de realitate, datorită cercetării în domeniul nanotehnologiei finanţate de Comisia Europeană. Oameni de ştiinţă din Germania, Grecia, Turcia şi Regatul Unit au reuşit să manipuleze fluxul de lumină cu ajutorul nanotehnologiei, deschizând calea pentru aplicaţii potenţiale în producția de lentile şi circuite optice, dar și pentru dispozitive tridimensionale exotice, cum ar fi „pelerinele invizibilității”.
Detalii

Comisia a prezentat Comunicarea „Energie 2020”

11 noiembrie 2010

Comisia și-a prezentat in 10 noiembrie, noua strategie pentru o energie competitivă, durabilă și sigură. Comunicarea „Energie 2020” stabilește prioritățile în domeniul energetic pentru următorii zece ani și prezintă măsurile care trebuie luate pentru a face față provocărilor legate de reducerea consumului de energie, de realizarea unei piețe a energiei în cadrul căreia să existe securitatea furnizării de energie la prețuri competitive, de consolidarea poziției de lider în domeniul tehnologic, dar și de eficacitatea negocierilor pe plan internațional.

Detalii

Eurobarometru: trei din patru europeni doresc sa aiba un acces mai bun la justitie in strainatate

25 octombrie 2010

Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru, dat publicităţii astăzi, trei din patru europeni (73%) doresc să se ia măsuri pentru a fi ajutaţi să îşi rezolve problemele juridice şi să îşi exercite drepturile în alte state membre ale UE.Publicarea raportului coincide cu sărbătorirea Zilei europene a justiţiei civile, care are ca obiectiv sensibilizarea cu privire la dreptul persoanelor de a avea acces la justiţie în materie civilă în situaţiile în care acestea muncesc, se căsătoresc, au copii, sau achiziţionează bunuri şi servicii într-un alt stat al UE.

Detalii

Comisia solicita interzicerea pe teritoriul Uniunii Europene a mefedronei, drog similar cu ecstasy

20 octombrie 2010

Comisia Europeană a solicitat astăzi interzicerea unui drog periculos, similar cu ecstasy, care este încă legal în 12 ţări UE.Aceasta a solicitat statelor membre să oprească răspândirea liberă a drogului numit mefedronă pe teritoriul UE, prin impunerea unor măsuri de control asupra acestuia.Mefedrona este deja ilegală în 15 ţări UE.Acest drog este asociat morţii a cel puţin 37 de persoane în Regatul Unit şi Irlanda.

Detalii

Comisarul Dacian Ciolos viziteaza Romania in perioada 13-15 octombrie 2010

12 octombrie 2010

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, domnul Dacian Cioloş, va participa la o serie de evenimente - la Bucureşti şi Sibiu – în perioada 13-15 octombrie 2010.


Detalii

OPEN DAYS 2010 – Saptamana europeana a regiunilor si oraselor

30 septembrie 2010

Cea de-a opta ediţie a OPEN DAYS – Săptămâna europeană a regiunilor şi oraşelor, se deschide la 4 octombrie la Bruxelles.Organizat în fiecare an de către Comisia Europeană şi Comitetul Regiunilor UE, evenimentul, care va dura patru zile, se va bucura de participarea a peste 6 000 de reprezentanţi locali şi regionali.Sub deviza „Europa 2020:competitivitate, cooperare şi coeziune pentru toate regiunile”, OPEN DAYS va reprezenta un forum pentru schimbul de idei privind rolul regiunilor şi oraşelor europene în realizarea strategiei Europa 2020.
Detalii

Raportul financiar 2009: pentru ce si-a folosit UE bugetul?

29 septembrie 2010

Raportul financiar 2009 prezentat astăzi de Comisie arată că s-au cheltuit 97% din credite, un procent similar celui din 2008 (98%). Cheltuielile totale au depăşit 112 miliarde EUR. Cea mai mare parte din această sumă a fost destinată măsurilor de stimulare a creşterii economice, creării de locuri de muncă, cercetării şi dezvoltării, precum şi agriculturii.

Detalii