RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Comisia vrea sa sporeasca valorificarea deseurilor biologice

19 mai 2010

Comisia Europeană a prezentat in data de 18 mai 2010, etapele care trebuie parcurse pentru a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor biologice în UE şi pentru a valorifica importantele avantaje economice şi de mediu aduse de acestea. Deşeurile de grădină, de bucătărie şi alimentare biodegradabile contribuie anual cu 88 de milioane de tone la cantitatea totală de deşeuri municipale, exercitând potenţiale efecte grave asupra mediului.Totodată, ca sursă regenerabilă de energie şi de materii reciclabile, deşeurile biologice deţin un potenţial considerabil.Comunicarea de astăzi promovează măsurile de deblocare a acestui potenţial prin utilizarea optimă a legislaţiei existente, fără însă a împiedica în vreun fel statele membre să facă alegerile corespunzătoare circumstanţelor lor individuale. Luarea la nivelul UE a unor iniţiative complementare constituie, de asemenea, o măsură necesară.
Detalii

Raportul de convergenta 2010 al Comisiei Europene

19 mai 2010

Comisia Europeană şi-a prezentat in data de 12 mai, raportul de convergenţă 2010. Acesta evaluează progresele înregistrate în direcţia convergenţei în ţările care au derogare de la aderarea la zona euro.Evaluarea are loc pe fondul crizei financiare globale, care a afectat perspectivele convergenţei nominale.Cele nouă state membre care beneficiază de aşa-numita „derogare” au realizat progrese inegale în direcţia adoptării monedei unice, iar opt dintre ele nu îndeplinesc încă toate condiţiile pentru adoptarea acesteia.Estonia se detaşează însă de restul grupului, îndeplinind criteriile în mod clar, ca urmare a eforturilor ferme şi eficiente întreprinse de guvernul şi poporul estonian. Prin urmare, Comisia a concluzionat că Estonia îndeplineşte criteriile pentru adoptarea monedei euro şi a înaintat Consiliului o propunere în acest sens. Consiliul miniştrilor de finanţe din UE (ECOFIN) va lua decizia finală privind adoptarea monedei euro în Estonia în iulie, după avizul Parlamentului şi după ce şefii de stat şi de guvern din UE vor dezbate acest subiect în cadrul summitului din luna iunie.

Detalii

Laureatii editiei a 3a a Galei Multiplicatorilor !

17 mai 2010

FELICITARI TUTUROR LAUREATILOR SI CANDIDATILOR !

GALA MULTIPLICATORILOR DE INFORMAŢIE EUROPEANĂ DIN TRANSILVANIA DE NORD, ediţia a 3a , LAUREATII:Detalii

Cele mai bune proiecte din 2009 vor fi premiate la Gala Multiplicatorilor

11 mai 2010

Cele mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord vor fi premiate in cadrul editiei a treia a Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana, vineri 14 mai 2010, orele 16-19, la Casa Matei din Cluj-Napoca. Gala va debuta cu o alocutiune video transmisa chiar de Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos.
Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

06 mai 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, cu sprijinul reţelei de informare a Comisiei Europene, EUROPE DIRECT, continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Europei la data de 9 mai, alături de întreaga comunitate europeană. Partenerii locali sunt Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, UBB Radio Online şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.
Detalii

Comisia impulsioneaza cercetarea si inovarea

30 aprilie 2010

Comisia Europeană a prezentat un plan de simplificare a procedurilor de participare la proiectele de cercetare finanţate de UE.Obiectivul general al acestuia este ca participarea să devină transparentă şi atractivă pentru cei mai buni cercetători şi pentru societăţile inovatoare din Europa şi din afara acesteia.Este crucial pentru Strategia UE Europa 2020 ca sectorul european al cercetării să-şi valorifice pe deplin potenţialul, având în vedere necesitatea de a consolida redresarea economică şi de a dezvolta noi surse de creştere şi de locuri de muncă care să le înlocuiască pe cele pierdute în timpul crizei.În completarea propunerilor de simplificare, Comisia a numit, de asemenea, un grup de experţi independenţi care să evalueze toate aspectele celui de-al şaptelea program cadru actual.

Detalii

Proiectul de buget 2011 al UE: viitorul dincolo de criza

30 aprilie 2010

Sprijinirea redresării economice şi investiţiile în tineretul Europei şi în infrastructurile de mâine reprezintă priorităţile proiectului de buget 2011 adoptat de Comisie la 27 aprilie 2010.Dintr-un total de 142,6 miliarde €, aproximativ 64,4 miliarde € sunt destinate acţiunilor din domeniul redresării economice (+3,4% faţă de 2010).În plus, fondurile consacrate iniţiativelor emblematice ale strategiei UE 2020 (pentru creştere) reprezintă aproximativ 57,9 miliarde € (aproximativ 40% din buget).

Detalii

! S-A PRELUNGIT TERMENUL DE INSCRIERE PENTRU PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR, PANA PE 2 MAI 2010!

26 aprilie 2010

!!! MAI AVETI O SANSA !!!

! S-A PRELUNGIT TERMENUL DE INSCRIERE PENTRU PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR, PANA PE 2 MAI 2010! INSCRIE-TE ACUM !


Competitia Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a este deschisa pana pe 2 mai 2010 !

Gala de premiere se va desfasura vineri, 14 mai 2010 in Cluj-Napoca !


Detalii

MAI SUNT 5 ZILE! INSCRIE-TE ACUM IN COMPETITIA pentru PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR!

22 aprilie 2010

!!! MAI SUNT 5 ZILE !!!
!!! INSCRIE-TE ACUM IN COMPETITIA pentru PREMIILE
GALEI MULTIPLICATORILOR de INFORMATIE EUROPEANA din Transilvania de Nord, editia a 3a !!!
Competitia este deschisa pana pe 25 aprilie 2010 !
Gala de premiere se va desfasura vineri, 14 mai 2010 la Cluj-Napoca.

Detalii

Campania UE in favoarea unei alimentatii sanatoase: jocul online „Goana după comoara” ajunge la final

21 decembrie 2009

Tinerii europeni din UE 27 sunt invitaţi să îşi testeze cunoştinţele despre o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, să redescopere avantajele fructelor, legumelor şi lactatelor şi să încerce să câştige premii extraordinare constând în articole sportive şi în obiecte care ţin de obiceiurile alimentare sănătoase. Data limită până la care concurenţii pot alerga după comoară este 31 decembrie 2009.

Detalii