RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Ajutoare de stat: Comisia autorizeaza introducerea unei scheme temporare in Romania de acordare de ajutoare de stat pana la 500 000 euro

06 decembrie 2009

Comisia Europeană a autorizat, în conformitate cu normale privind ajutoarele de stat din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, o schemă de ajutor propusă de România, menită să ofere sprijin întreprinderilor care se confruntă cu dificultăţi de finanţare ca urmare a înăspririi condiţiilor de creditare în contextul actualei crize economice.Schema permite autorităţilor să acorde ajutoare în valoare de până la €500 000 până la 31 decembrie 2010.Schema îndeplineşte condiţiile din Cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextul crizei financiare şi economice, adoptat de Comisie, (a se vedea IP/08/1993), deoarece este limitată în timp, respectă pragurile relevante şi este destinată doar întreprinderilor care nu se aflau în dificultate la 1 iulie 2008.Prin urmare, schema este compatibilă cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFEU, care permite acordarea de ajutoare pentru a remedia perturbări grave ale economiei unui stat membru.

Detalii

Promovarea produselor agricole ale UE dincolo de hotarele Uniunii

07 decembrie 2009

Comisia Europeană a aprobat o serie de măsuri vizând informarea consumatorilor din ţări terţe cu privire la produsele agricole din Comunitate şi promovarea acestor produse pe pieţele respective.Dintre cele 20 de programe înaintate Comisiei de statele membre au fost acceptate jumătate.Cele 10 programe câştigătoare, prezentate de Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia şi România,sunt consacrate unor produse cu indicaţii geografice şi denumiri de origine protejate, unor vinuri, fructe, legume, băuturi spirtoase şi produse din carne, precum şi uleiului de măsline şi produselor ecologice.Contribuţia UE, care reprezintă jumătate din bugetul total al programelor, se ridică la 11,1 milioane EUR.

Detalii

Tratatul de la Lisabona a intrat in vigoare

02 decembrie 2009

Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare pe 1 decembrie 2009. Acest eveniment a fost marcat de o ceremonie care a avut loc în Lisabona, organizată în comun de către guvernul portughez, preşedinţia suedeză şi Comisia Europeană. Comisia Europeana si-a exprimat convingerea că noul tratat oferă noi avantaje semnificative pentru cetăţeni şi că acesta va soluţiona problema instituţională pentru viitorul apropiat. Acest lucru va permite Uniunii Europene să se concentreze deplin pe gestionarea unei ieşiri fără obstacole din criza economică şi financiară şi să avanseze strategia privind o creştere mai ecologică pentru anul 2020.

Detalii

A treia editie a Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

10 noiembrie 2009

Singurul targ regional dedicat structurilor care implementeaza programele cu cofinantare europeana in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord), a ajuns la cea de-a treia editie !

Detalii

Zidul Berlinului cade in centrul Clujului, in 9 noiembrie !

03 noiembrie 2009

Peste 140 de imagini foto originale, provenite din arhivele landului Berlin vor fi proiectate, luni, 9 noiembrie 2009 incepand cu ora 19, pe fatada Casei Matei din centrul Clujului.
Va invitam sa participati la acest eveniment care marcheaza 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului!
Detalii

Reprezentantul retelei romanesti Europe Direct, castigator al concursului "Be a Network Star"

23 octombrie 2009

Reprezentantul retelei romanesti Europe Direct, Centrul Europe Direct Craiova a castigat marele premiu al concursului "Be a Network Star" organizat de Directoratul General Comunicare DG COMM din cadrul Comisiei Europene.


Detalii

O strategie proprie a UE privind Dunarea

12 octombrie 2009

Reprezentanţii locali şi regionali aleşi din UE au subliniat, în cadrul sesiunii plenare din data de 8 octombrie 2009 a Comitetului Regiunilor (CoR), de la Bruxelles, importanţa strategică deosebită a spaţiului dunărean şi au salutat elaborarea planificată a unei strategii europene privind Dunărea. Raportul CoR asupra strategiei privind Dunărea, elaborat de ministrul pentru afaceri europene al landului Baden-Württemberg, Wolfgang Reinhart (DE-PPE), propune domenii concrete de acţiune pentru această strategie şi subliniază rolul central al oraşelor şi regiunilor în elaborarea şi punerea ei în aplicare.

Detalii

Burse pentru tinerele cadre de conducere din Europa

06 octombrie 2009

Colegiul Carl Friedrich Goerdeler din Germania anunta Programul de burse pentru tinerele cadre de conducere din Europa 2010/1011
Detalii

Lucrarile trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord

22 septembrie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si partenerii sai Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj organizeaza cel de-al doilea training din 2009 destinat jurnalistilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a caderii Cortinei de Fier si a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.
Detalii

Cel de-al doilea Training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord asteapta candidaturile!

08 septembrie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord si partenerii sai Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj lanseaza cel de-al doilea training destinat jurnalistilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a caderii Cortinei de Fier si a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.

 

 

 


Detalii