RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia Europeana crede ca Romania a luat masuri efective pentru corectarea deficitului bugetar

25 februarie 2010

Comisia Europeană a concluzionat astăzi că România a luat măsuri efective pentru corectarea deficitului bugetar. Având însă în vedere recesiunea economică din 2009 mai puternică decât s-a previzionat iniţial, Comisia propune extinderea termenului limită pentru aducerea deficitului sub 3% din PIB cu un an, până în 2012.

Detalii

Europenii sunt ingrijorati in ceea ce priveste viitorul situatiei economice si sociale

25 februarie 2010

Europenii sunt, în medie, relativ mulţumiţi de situaţia lor personală, însă mai puţin mulţumiţi atunci când este vorba de situaţia economică, serviciile publice şi politicile sociale din ţara lor, arată un sondaj de opinie publicat in 2 februarie 2010. De asemenea, Eurobarometrul privind climatul social din Uniunea Europeană arată că există diferenţe mari între ţări, cetăţenii ţărilor nordice şi ai Ţărilor de Jos fiind în general cei mai satisfăcuţi de propria situaţie personală.
Detalii

Este nevoie de un organism european dedicat asigurarii respectarii legislatiei UE privind deseurile

01 februarie 2010

Un studiu al Comisiei Europene publicat in 1 februarie 2010 recomandă instituirea unui organism european dedicat care să vegheze la implementarea şi respectarea legislaţiei UE privind deşeurile. Studiul este parte a unei serii de acţiuni întreprinse de Comisie cu scopul de a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor şi de a garanta îndeplinirea standardelor stabilite prin legislaţia UE, în vederea protejării cetăţenilor şi a mediului.
Detalii

Dezvoltare rurala: 5 miliarde EUR injectate in total in programele de dezvoltare rurala, in urma ultimului vot asupra modificarilor Bilantului de sanatate si Pachetului de redresare

25 februarie 2010

Comitetul pentru Dezvoltare Rurală a votat in 29 ianuarie ultimele propuneri ale statelor membre/regiunilor de utilizare a fondurilor provenite din Planul european de redresare economică (PERE) şi din Bilanţul de sănătate al PAC, precum şi a altor transferuri din cadrul PAC, pentru soluţionarea unor probleme printre care se numără criza economică, criza din sectorul lactatelor şi schimbările climatice.
Detalii

Noul organism al UE de reglementare in domeniul telecomunicatiilor intra in actiune

18 februarie 2010

Ziua de 28 ianuarie 2010 a marchat începutul unei noi ere pentru telecomunicaţiile din UE. Autorităţile de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din cele 27 de ţări UE s-au reunit pentru prima dată la Bruxelles ca membri ai noului Organism al autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice (OAREC). Acest nou organism european de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor a fost instituit în urma adoptării de către Consiliu şi Parlament, în decembrie 2009, a noilor norme în domeniul telecomunicaţiilor.
Detalii

Schimbari climatice: UE notifica obiectivele de reducere a emisiilor in urma Acordului de la Copenhaga

28 ianuarie 2010

Uniunea Europeană şi-a oficializat in 28 ianuarie sprijinul pentru Acordul de la Copenhaga privind schimbările climatice şi şi-a prezentat angajamentele privind obiectivele de reducere a emisiilor.
Detalii

Bunurile publice asigurate de agricultura din Uniunea Europeana - studiu nou

25 ianuarie 2010

Politica Agricolă Comună joacă un rol determinant prin ajutorul pe care îl acordă fermierilor pentru a furniza produse şi servicii de mediu, cu condiţia ca politicile în domeniu să fie bine orientate. Acesta este mesajul principal al unui raport publicat in 25 ianuarie 2010 de Institutul European de Politică a Mediului la cererea DG Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
Detalii

Romanii dupa 1 an de criza - Eurobarometru 72, lansat de Reprezentanta Comisiei Europene

25 ianuarie 2010

Ediţia de toamnă a raportului naţional Eurobarometru 72 a fost lansată in 25 ianuarie 2010, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, în prezenţa şefului Reprezentanţei, domnul Niculae Idu, şi a domnului Silviu Matei, editorul naţional al raportului.

Detalii

Votati din cele 10 propuneri pt posterul Ziua Europei 2010 !

21 ianuarie 2010

Comisia Europeană invită publicul să voteze pentru concursul de postere Ziua Europei 2010.
Detalii

Comisia Europeana a inaugurat anul international al biodiversitatii

21 ianuarie 2010

Comisia Europeană a inaugurat in 19 ianuarie 2010 "Anul Internaţional al Biodiversităţii", prin publicarea unui document care prezintă posibilele alternative viitoare ale politicii în acest domeniu. În ciuda eforturilor anterioare, speciile continuă să dispară într-un ritm alarmant. Pentru a pune capăt acestor pierderi este necesară o nouă viziune strategică. Comunicarea CE prezintă o astfel de viziune, subliniind patru obiective care pot conduce la concretizarea sa şi care reflectă niveluri de ambiţie diferite. Scopul este de a lansa şi de a facilita o dezbare între statele membre în vederea elaborării, înainte de sfârşitul acestui an, a unui nou cadru politic al UE în domeniul biodiversităţii, aplicabil după 2010. Este necesar să se stabilească noi obiective, întrucât cele actuale stabilite la nivel european şi internaţional expiră la sfârşitul acestui an.

Detalii