RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Anul European al Dialogului Intercultural

01 septembrie 2008

Newletterul retelei Europe Direct, dedicat exclusiv Anului European al Dialogului Intercultural, poate fi descarcat de la urmatoarea adresa: http://ec.europa.eu/europedirect/docs/newsletter/newsletter_03_08_en.pdf
Detalii

Vreti sa va petreceti concediul in Europa? Nimic mai simplu!

19 august 2008

Europa e destinatia dumneavoastra pentru aceasta vara? În zilele noastre puteti petrece o saptamâna la soare sau vizita situri turistice mult mai usor decât în trecut.
Detalii

Comisarii, vazuti de aproape

19 august 2008

Pe lânga faptul ca reprezinta o cale directa de acces la comisari, blogurile dezvaluie si latura personala a înaltilor functionari europeni.
Detalii

Comisia Europeana finanteaza crearea si functionarea centrelor de informare pentru publicul larg

31 iulie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte în vederea selectarii organizatiilor care vor gazdui centrele de informare EUROPE DIRECT în perioada 2009 – 2012. Structurile-gazda vor beneficia de o subventie anuala din partea Comisiei Europene pentru buna functionare a centrelor. Bugetul maxim anual alocat României este 600.000 Euro. Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 septembrie 2008.
Detalii

Strategia regionala de inovare, prezentata in premiera la Forumul Inovarii

13 iunie 2008

Strategia Regionala de Inovare pentru Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) – primul document de acest fel al regiunii -, a fost prezentata in 12 iunie 2008, in cadrul Forumului regional al Inovarii.
Detalii

Raportul Comisiei privind progresul din Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare

30 iulie 2008

De la aderarea României la UE la 1 ianuarie 2007 au ramas unele neajunsuri în domeniul reformei în justitie si al luptei împotriva coruptiei care ar putea împiedica aplicarea efectiva a legilor, politicilor si programelor UE. În aceste domenii au fost incluse prevederi speciale în Tratatul de aderare (articolele 37 si 38 din Tratatul de aderare a României).
Detalii

Regiunea Nord-Vest sustine dezvoltarea unui Cluster de Energie Termala in Centrul Europei

08 mai 2008

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR Nord-Vest) a participat in perioada 5-6 mai la Szeged, in Ungaria, in calitate de partener, la lansarea proiectului CLUSTHERM – Crearea unui Cluster de Energie Termala in Europa Centrala.
Detalii

Campania regionala "Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) este in Europa! Informeaza-te!"

31 iulie 2008

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna mai, campania regionala "Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) este in Europa! Informeaza-te!"
Detalii

Doua domenii "fierbinti": INOVARE si EDUCATIE, dezbatute de personalitati ale regiunii

10 mai 2008

Doua domenii "fierbinti" ale realitatii europene au fost dezbatute de 9 mai, ziua Europei, de personalitati ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord). Reprezentanti ai universitatilor, ai invatamantului pre-universitar de stat si particular si ai mediului de afaceri au discutat pe marginea a doua teme: INOVARE si EDUCATIE.
Detalii

OI-urile din regiune s-au intalnit cu mass-media

08 februarie 2008

Seminarul-dezbatere intre Organismele Intermediare (OI) din Regiunea Nord-Vest si Asociatia Presei Clujene (APPC) a avut loc joi, 7 februarie 2008, ora 11, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest. Coorganizatori sunt ADR Nord-Vest si APPC.
Detalii