RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Primavara Europeana 2009: elevii sunt invitati sa participe la un dialog despre viitorul Europei

26 martie 2009

Lansarea campaniei „Primăvara Europeană” de anul acesta, menită să încurajeze elevii să participe la activităţi de sensibilizare cu privire la problematicile europene, a avut loc la 25 martie, la Strasbourg. Vicepreşedinta Comisiei Europene, Margot Wallström, şi Katerina Batzeli, preşedinta Comitetului pentru cultură şi educaţie al Parlamentului European, s-au întâlnit cu un grup de elevi aflaţi în vizită la Parlamentul European pentru a marca această ocazie. Evenimentul a avut loc în ajunul alegerilor parlamentare din luna iunie.

Detalii

Portalul UE dedicat sanatatii publice in limba romana

29 martie 2009

Informaţii despre sănătate din toată Europa – Portalul UE dedicat sănătăţii publice disponibil acum şi în limba română. Astăzi, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou a lansat, la Bucureşti, versiunea în limba română a portalului UE dedicat sănătăţii publice. Portalul a fost construit pe principiul multifuncţionalităţii - "one stop shop" – şi se adresează persoanelor interesate să afle ce se întâmplă în Europa în ce priveşte o gamă largă de teme legate de sănătate, atât la nivel european, cât şi naţional. Odată cu lansarea acestei versiuni, portalul va deveni disponibil în 22 de limbi oficiale ale UE, la adresa: http://health.europa.eu.

Detalii

Romania a progresat gratie politicii de coeziune a Uniunii Europene

06 aprilie 2009

La doi ani dupa ce a aderat la Uniunea Europeana, Romania a facut progrese substantiale in punerea in aplicare a proiectelor sustinute prin fonduri UE structurale si de coeziune. Romaniei i s-a alocat, pentru perioada bugetară 2007-2013, un total de 19,7 miliarde de euro pentru investitii regionale in cadrul politicii de coeziune si peste 200 de proiecte au fost deja aprobate pentru cofinantare de catre autoritatile nationale.
Detalii

Copiii de azi=Inventatorii de maine? Cu siguranta!

22 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea-concurs cu si pentru elevi: „Play a VIP – Fii inventator pentru o zi”.
Detalii

Eveniment in premiera: Dezbaterea publica regionala "2009 Anul European al Creativitatii si Inovarii"

15 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea publica regionala cu tema: „2009 = Anul European al Creativitatii si Inovarii”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 martie, cu incepere de la ora 10 in Sala „Transilvania”, complexul expozitional Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu f.n.).
Detalii

Training "Alegerile pentru Parlamentul European, 2009" pentru jurnalisti

24 februarie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord anunta deschiderea sesiunii de inscriere la TRAININGUL „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”, destinat JURNALISTILOR din Transilvania de Nord
Detalii

Socializarea în reţea: principalele societăţi de web încheie un acord cu sprijinul Comisiei

13 februarie 2009

Pentru prima dată, 17 societăţi de web de primă importanţă au semnat un acord european destinat să îmbunătăţească siguranţa minorilor care utilizează site-uri de socializare în reţea (social networking). Este vorba de Arto, Bebo, Dailymotion, Facebook, Giovani.it, Google/YouTube, Hyves, Microsoft Europe, Myspace, Nasza-klaza.pl, Netlog, One.lt, Skyrock, StudiVZ, Sulake/Habbo Hotel, Yahoo!Europe şi Zap.lu.Site-urile de socializare în reţea sunt un fenomen social şi economic emergent, atrăgând 41,7 milioane de utilizatori frecvenţi în Europa şi schimbând modul în care interacţionăm cu ceilalţi pe web.Utilizarea reţelelor sociale a crescut în ultimul an cu 35 % în Europa şi se preconizează că va creşte cu peste 100 %, ajungând la 107,4 milioane de utilizatori în 2012.Pentru ca reţelele sociale să continue să crească, utilizatorii tineri trebuie să se simtă în siguranţă atunci când îşi extind reţelele sau când dezvăluie orice fel de informaţii personale.Acordul semnat la Luxemburg astăzi, de Ziua pentru un internet mai sigur (Safer Internet Day), organizată de Comisia Europeană, le va permite adolescenţilor să facă faţă potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta online, precum hărţuirea cibernetică sau dezvăluirea de informaţii personale.

Detalii

Regiunile trebuie să „lucreze în reţea pentru a obţine rezultate” în contextul crizei financiare, al schimbărilor climatice şi al problemelor energetice

23 februarie 2009

Comisarul pentru politica regională, Danuta Hübner, a inaugurat, in 16 februarie 2009, conferinţa anuală intitulată „Regiunile pentru schimbarea economică”, lansată de Comisie în 2006. Acest eveniment, care s-a desfăşurat pe durata a două zile, a oferit, pentru mai mult de 800 de reprezentanţi ai regiunilor din Europa, ocazia de a face schimb de idei şi de a-şi prezenta contribuţiile la obiectivele competitivităţii, creşterii economice şi creării de locuri de muncă. Unul dintre punctele culminante ale evenimentului a fost anunţarea câştigătorilor premiilor „RegioStars” 2009, care recompensează cele mai inspiratoare şi mai inovatoare proiecte finanţate în cadrul politicii de coeziune a UE.

Detalii

Creativitate şi inovare în şcolile din Europa prin proiectele online eTwinning

19 februarie 2009

Programul eTwinning reprezintă o iniţiativă a UE menită să încurajeze şcolile să creeze reţele de parteneriat prin internet.Cu aproximativ 50 000 de utilizatori înregistraţi în toată Europa, din ce în ce mai mulţi profesori europeni au dovedit că pot găsi noi modalităţi de a dezvolta procesul de predare-învăţare şi de a inova în acest domeniu.În cadrul conferinţei anuale eTwinning, care se va desfăşura anul acesta la Praga, în perioada 13-15 februarie, Comisia Europeană va acorda premii unui număr de zece proiecte şcolare eTwinning de excepţie.

Detalii

Telefonul european 116000 pentru semnalarea dispariţiilor de copii funcţionează în 5 state membre

02 martie 2009

Cu doi ani în urmă, Comisia Europeană rezerva numărul de telefon 116000 ca linie unică de urgenţă pentru semnalarea cazurilor de copii dispăruţi ( IP/07/188) din întreaga Uniune Europeană şi solicita statelor membre să-l pună în funcţiune.
Detalii