RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Cel mai recent newsletter EUROPE DIRECT: "Relansarea agendei sociale europene" si "2009 - anul alegerilor pentru Parlamentul European"

08 octombrie 2008

Cel mai recent newsletter al retelei EUROPE DIRECT, numarul 10, continand teme interesante gen "Relansarea agendei sociale europene" sau "2009 - anul alegerilor pentru Parlamentul European", a fost lansat.
Detalii

Cea mai recenta publicatie a Institutului Universitar European

02 octombrie 2008

Institutul Universitar European (European University Institute– Law Department 2008/20) anunta aparitia celei mai recente publicatii ale sale ,
"The Right of the Employee to refuse to be Transferred. A Comparative and Theoretical Analysis"


Detalii

Cercetatori europeni de azi si de mâine

26 septembrie 2008

„Noaptea cercetatorilor” le da oamenilor de stiinta ocazia de a explica ce se întâmpla în spatele usilor închise ale laboratoarelor.
Detalii

Conferinta nationala a retelelor de informare europeana

01 octombrie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România va organiza la Predeal în ziua de 6 octombrie Conferinta nationala a retelelor de informare europeana (Centrele de informare EUROPE DIRECT, reteaua de experti nationali în afaceri europene Team Europe si Centrele de Documentatie Europeana).
Detalii

Licitatie pentru achizitia de materiale promotionale pentru Reprezentanta Comisiei Europene în România

23 septembrie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România a lansat o licitatie publica deschisa pentru achizitia de materiale promotionale


Detalii

„Cetatenia europeana… Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!”: Uniunea Europeana organizeaza campania de informare în România

24 septembrie 2008

Sub sloganul „Cetatenia europeana... Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!”, Comisia Europeana organizeaza o noua campanie de informare a cetatenilor Uniunii Europene asupra drepturilor lor.
Detalii

Europa, incotro?

27 august 2008

Cu ocazia implinirii a 60 de ani de la primul Congres al Europei (1948), dl. José Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, dl. Hans-Gert Pöttering, Presedintele Parlamentului European, dl. Javier Solana si alti lideri politici europeni au participat la o dezbatere despre viitorul Europei, pornind de la 60 de idei propuse de cetatenii Uniunii. Evenimentul a fost transmis live pe Europe By Satellite (EBS) sambata, 24 mai, incepand cu ora 17:00, pentru a oferi tuturor cetatenilor Uniunii posibilitatea de a lua parte la dezbaterea despre viitorul Europei, chiar daca nu se afla la Haga. Evenimentul a reprezentat o excelenta ocazie de a promova rolul Europei in fiecare stat membru al Uniunii si de a-i face pe cetateni sa simta ca participa activ la luarea deciziilor la nivel European.
Detalii

Culegere de fraze in 22 de limbi europene

27 august 2008

Comisia Europeana face un nou pas in demersul de promovare a multilingvismului, considerat un element fundamental al unitatii Europei in diversitate. Comisia detine o culegere care reuneste aproximativ un milion de fraze, insotite de traducerile lor de foarte buna calitate in 22 dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE – inclusiv cele ale noilor state membre.
Detalii

Protocol internet comun

27 august 2008

Cererea de servicii bazate pe internet creste si va continua sa creasca si, daca nu se iau masuri, nu vor mai fi adrese de ajuns pentru a o sustine.
Detalii

Subventii pentru informare si comunicare in 2009

27 august 2008

Programul anual de subventii in domeniul informarii si comunicarii pentru 2009 a fost publicat pe pagina de internet a Parlamentului European. Detalii puteti afla pe pagina de internet a BIPE, in sectiunea "_Cerere de oferte/Subven__tii_ ".