RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Inițiativa WiFi4EU

07 iunie 2017

Săptămâna trecută, prin inițiativa WiFi4EU, instituțiile UE au ajuns la un acord care sprijină instalarea hotspoturilor Wi-Fi gratuite în spații publice, în comunitățile locale din UE.
Detalii

Planul de investiții pentru Europa, prezentat la conferința #investEU in Northern Transylvania

31 mai 2017

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat azi, 31 mai 2017, conferința "#investEU in Northern Transylvania", în cadrul proiectului omonim prin care Centrul Europe Direct Transilvania de Nord promovează Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker).
Cei peste 200 de participanți au avut ocazia să asculte și să dialogheze cu speakeri reprezentanţi ai Comisiei Europene – DG ECONOMIC & FINANCIAL AFFAIRS, ai Băncii Europene de Investiţii, ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi reprezentanţi ai instituţiilor bancare partenere BEI.
Toate prezentările de la conferință sunt accesibile AICI, pe site-ul ADR Nord-Vest.

#investEU in Northern Transylvania - conferință de promovare a Planului de Investiții pentru Europa

30 mai 2017

Mâine, 31 mai 2017, Agenția de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest vă așteaptă la conferința "#investEU in Northern Transylvania", organizată în cadrul proiectului omonim, prin care Centrul Europe Direct Transilvania de Nord promovează Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker).
La eveniment sunt confirmaţi ca speakeri reprezentanţi ai Comisiei Europene – DG ECONOMIC & FINANCIAL AFFAIRS, ai Băncii Europene de Investiţii, ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi reprezentanţi ai instituţiilor bancare partenere BEI.
Detalii despre eveniment găsiți AICI, pe site-ul ADR Nord-Vest.

Comisarul european Tibor Navracsics, în dialog cu cetățenii clujeni

19 mai 2017

În cadrul vizitei de două zile a Comisarului european Tibor Navracsics în județul Cluj, pe 17 mai a avut loc o întâlnire cu cetățenii din Cluj-Napoca. La întâlnire au participat și fostul negociator șef al României cu UE Vasile Pușcaș, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, deputatul UDMR Csoma Botond, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, reprezentanți ai ADR Nord-Vest și ai unor organizații de tineret
Detalii

A fost desemnat câștigătorul concursului de fotografii "10 ani de Uniune Europeană: Transilvania de Nord before&after"

11 mai 2017

În urma jurizării și a votului pe FB, concursul "10 ani de Uniune Europeană: Transilvania de Nord before&after" dedicat fotografilor profesionişti şi amatori a fost câștigat de Dragoș Georgescu din Carei (jud. Satu Mare).
Puteți admira AICI toate fotografiile înscrise în concurs accesând pagina de FB a Centrului Regional Europe Direct Transilvania de Nord.

9 mai - Ziua Europei !

09 mai 2017

Pe data de 9 mai a fiecărui an se celebrează Ziua Europei, o sărbătoare a păcii și unității în Europa !
Pentru a serba Ziua Europei în municipiul Cluj-Napoca, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord vă invită azi, 9 mai, la Casino în parcul central, loc unde se va derula evenimentul din acest an.
Detalii

Absorbția fondurilor europene, discutată de vicepremierul Sevil Shhaideh și comisarul european Corina Crețu

09 mai 2017

Cu ocazia vizitei oficiale pe care comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, o face în România, pe 8 mai 2017 a avut loc o întâlnire cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb. Intâlnirea s-a focalizat pe situaţia în privinţa absorbţiei fondurilor europene.
Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți AICI, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Europe Direct - realizări 2016

03 mai 2017

În 2016, Centrele de Informare Europe Direct (EDIC) au organizat mai mult de 10.000 de evenimente care au cuprins peste un milion și jumătate de cetățeni.
Detalii

Urmăreşte live dialogul cu cetăţenii susţinut de Andrus Ansip şi Leonard Orban

28 aprilie 2017

Urmăreşte live dialogul cu cetăţenii susţinut de Andrus Ansip şi Leonard Orban la următorul link

12 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană

25 aprilie 2017

Astăzi, 25 aprilie 2017, se împlinesc 12 ani de la semnarea de către România a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a tratatului s-a desfășurat pe 25 aprilie 2005 la Abația Neumünster din Luxemburg. Tratatul a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007, ziua în care România și Bulgaria au devenit state membre ale Uniunii Europene.
Ministrul delegat pentru afaceri europene Ana Birchall a dat un comunicat de presă pe acest subiect, pe care îl puteți accesa AICI pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În comunicat se precizează între altele responsabilitatea majoră pe care România o va avea în mai puțin de doi ani, cand va exercita pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene.