RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Ziua mondială a libertății presei

03 mai 2016

Astăzi, 3 mai 2016, se sărbătorește Ziua Mondială a Libertății Presei. Tema acestui an este "Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right !" (http://www.un.org/en/events/pressfreedomday/)
Cu această ocazie, Federica Mogherini, - Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate -, a dat o declarație în care a reiterat faptul că "UE își reafirmă hotărârea de a promova și sprijini libertatea de opinie și de exprimare ca drepturi exercitate de toată lumea, pretutindeni, în baza principiilor egalității, nediscriminării și universalității - prin orice mijloace și independent de frontierele de stat."
Găsiți AICI declarația publicată pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.
Detalii

Acțiune de ecologizare organizată de ADR Nord-Vest

24 aprilie 2016

De Ziua Pamantului, ADR Nord-Vest, gazda Centrului "Europe Direct Transilvania de Nord", a organizat o actiune de ecologizare in Padurea Faget.
Detalii

Ziua pământului, sărbătorită de ONU

21 aprilie 2016

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Anul acesta, reprezentanți ai mai mult de 170 de țări se adună la sediul ONU din New York, pentru a semna "Acordul de la Paris" privind schimbările climatice, adoptat pe 12 decembrie 2015. Acest Acord, coroborat cu Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, are puterea de a transforma lumea, folosind ingeniozitatea umană, asigurând o creștere cu emisii scăzute și îmbunătățind rezistența la schimbările climatice. Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a făcut un apel la căutarea de soluții eficiente energetic, la oprirea risipei de alimente, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Tema Zilei Pământului în 2016
este Copaci pentru Pământ . Un copac izolat nu poate părea mult, dar Rețeaua Zilei Pământului intenționează să planteze 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, fiecare dintre ei absorbind bioxidul de carbon nociv din atmosferă, stocând apă și filtrând factorii poluanți, în beneficiul întregii omeniri.
Citiți mai multe pe site-ul ONU http://www.un.org/en/events/motherearthday/index.shtml

Consultarea publică privind mobilitatea forței de muncă tinere în UE se apropie de final

16 aprilie 2016

Pe 22 aprilie 2016 se încheie consultarea publică privind programul de mobilitate „Primul tău loc de muncă EURES (YFEJ)” și opțiunile pentru eventuale noi măsuri ale UE referitoare la mobilitatea forței de muncă tinere în Uniunea Europeană, consultare lansata la începutul anului 2016.
Detalii

Misiune economică germană la Cluj-Napoca

13 aprilie 2016

În data de 12 aprilie 2016 a sosit la Cluj-Napoca o delegație de oameni de afaceri din Germania de Est, din landurile Brandenburg (inclusiv orasul Berlin), Saxonia-Anhalt și Turingia , reprezentând 9 firme interesate în dezvoltarea de parteneriate de afaceri cu firme din Transilvania.
Detalii

Planul de actiune pentru TVA prezentat de CE

12 aprilie 2016

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi uniune vamală, a prezentat la Bruxelles Planul de actiune pentru TVA. Comisarul a subliniat importanța abordării subiectului mai ales în contextul scandalului "Panama Papers". Planul de acțiune este primul pas către o zonă compactă pentru TVA în UE, care este pregatită pentru a combate frauda, pentru a sprijini mediul de afaceri și a ajuta economia digitală și e-commerce.
Găsiți detalii în prezentarea facută de comisar și publicată pe canalul youtube al CE: https://www.youtube.com/watch?v=JNhvzeTVbOw&feature=em-subsacut _digest

Concurs european de fotografie "Imagineaza-ți Europa fără frontiere"

01 aprilie 2016

Grupul PSE al Comitetului Regiunilor (CoR) organizează un concurs de fotografie pentru amatori și profesioniști pe tema ;„Imaginează-ți Europa fără frontiere !, termenul limită de înscriere fiind 30 iunie 2016.
Detalii

Concurs de eseuri privind solutii de sustinere a cresterii economice in UE

28 martie 2016

Creșterea în Uniunea Europeană (UE) a rămas lentă, în urma crizei economice. Într-o încercare de a găsi soluții de tip crowdsource la problema, compania McKinsey & Company, sub patronajul președintelui CE, Jean-Claude Juncker, a lansat pe 26 martie 2016 un concurs de eseuri de 5.000 de cuvinte pentru identificarea unei soluții de creștere economică a UE.
Detalii

Comitetul European al Regiunilor (CoR) a lansat un program de susținere a evenimentelor locale

24 martie 2016

Comitetul European al Regiunilor (CoR) invită cetățenii să vorbească despre Europa în cadrul unor evenimente publice locale și regionale, susținute de CoR prin anumite servicii, cum ar fi acoperirea costurilor ocazionate de participarea moderatorilor sau rambursarea cheltuielilor de călătorie și cazare pentru membrii CoR.
Detalii

Lansarea concursului "REPORTER și BLOGGER EUROPEAN"

11 martie 2016

Jurnaliștii și bloggerii români sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2016, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pentru a fi înscrise în concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN
Detalii