RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Cel mai recent newsletter al retelei Europe Direct: Rolul UE in lume

28 august 2008

Cel mai recent newsletter Europe Direct, cu tema "Rolul UE in lume", a fost lansat si poate fi consultat in limbile engleza, franceza si germana, la adresa de mai jos.
Detalii

Europa, incotro?

27 august 2008

Cu ocazia implinirii a 60 de ani de la primul Congres al Europei (1948), dl. José Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, dl. Hans-Gert Pöttering, Presedintele Parlamentului European, dl. Javier Solana si alti lideri politici europeni au participat la o dezbatere despre viitorul Europei, pornind de la 60 de idei propuse de cetatenii Uniunii. Evenimentul a fost transmis live pe Europe By Satellite (EBS) sambata, 24 mai, incepand cu ora 17:00, pentru a oferi tuturor cetatenilor Uniunii posibilitatea de a lua parte la dezbaterea despre viitorul Europei, chiar daca nu se afla la Haga. Evenimentul a reprezentat o excelenta ocazie de a promova rolul Europei in fiecare stat membru al Uniunii si de a-i face pe cetateni sa simta ca participa activ la luarea deciziilor la nivel European.
Detalii

Culegere de fraze in 22 de limbi europene

27 august 2008

Comisia Europeana face un nou pas in demersul de promovare a multilingvismului, considerat un element fundamental al unitatii Europei in diversitate. Comisia detine o culegere care reuneste aproximativ un milion de fraze, insotite de traducerile lor de foarte buna calitate in 22 dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE – inclusiv cele ale noilor state membre.
Detalii

Protocol internet comun

27 august 2008

Cererea de servicii bazate pe internet creste si va continua sa creasca si, daca nu se iau masuri, nu vor mai fi adrese de ajuns pentru a o sustine.
Detalii

Subventii pentru informare si comunicare in 2009

27 august 2008

Programul anual de subventii in domeniul informarii si comunicarii pentru 2009 a fost publicat pe pagina de internet a Parlamentului European. Detalii puteti afla pe pagina de internet a BIPE, in sectiunea "_Cerere de oferte/Subven__tii_ ".

Noutati privind politica regionala de la Comisia Europeana

26 august 2008

Numarul 171, pe luna august, al Inforegio News, buletinul informativ lunar privind politica regionala a UE, a fost publicat si poate fi consultat in 22 de limbi ale Uniunii..
Detalii

Europa pentru tineri

26 august 2008

Tinerii interesati sa afle mai multe despre Uniunea Europeana, sa isi verifice, prin intermediul jocurilor, cunostintele pe teme europene sau sa calatoreasca virtual prin UE au acum, la dispozitie, un nou instrument, website-ul www.european-online-learning.eu.
Detalii

Vreti sa va petreceti concediul in Europa? Nimic mai simplu!

19 august 2008

Europa e destinatia dumneavoastra pentru aceasta vara? În zilele noastre puteti petrece o saptamâna la soare sau vizita situri turistice mult mai usor decât în trecut.
Detalii

Comisarii, vazuti de aproape

19 august 2008

Pe lânga faptul ca reprezinta o cale directa de acces la comisari, blogurile dezvaluie si latura personala a înaltilor functionari europeni.
Detalii