RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Pietele europene ale fortei de munca au fost profund afectate de criza, dar s-au dovedit mai adaptabile decat se considera

23 noiembrie 2009

Conform raportului „Ocuparea forţei de muncă în Europa” pentru anul 2009, publicat astăzi, criza actuală îşi face simţite efectele pe pieţele forţei de muncă din UE, anulând în cea mai mare parte creşterea numărului de locuri de muncă obţinută după 2000. Bărbaţii, tinerii, lucrătorii cu nivel scăzut de calificare şi muncitorii cu contracte temporare sunt cei mai puternic loviţi de scăderea ofertei de locuri de muncă. Numărul locurilor de muncă în UE a scăzut cu peste 4 milioane de la începutul crizei, chiar dacă efectul a fost oarecum amortizat prin reducerea timpului de lucru şi prin alte metode. Dar aceste măsuri pe termen scurt, oricât de importante ar fi ele, nu sunt, singure, suficiente pentru asigurarea unei ieşiri cu succes din criză. Politicile de ocupare a forţei de muncă trebuie să se concentreze pe pregătirea tranziţiei la o economie caracterizată prin emisii reduse de carbon.

Detalii

Comisia Europeana lanseaza o consultare publica referitoare la initiativa cetatenilor

11 noiembrie 2009

Comisia Europeană lansează o consultare publică de ample dimensiuni pentru a contribui la stabilirea detaliilor practice referitoare la iniţiativa cetăţenilor prevăzută în Tratatul de la Lisabona. Iniţiativa cetăţenilor va permite ca, la solicitarea venită din partea unui număr întrunit de un milion de cetăţeni, Comisia să înainteze o anumită propunere politică.

Detalii

A treia editie a Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

10 noiembrie 2009

Singurul targ regional dedicat structurilor care implementeaza programele cu cofinantare europeana in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord), a ajuns la cea de-a treia editie !

Detalii

Raportul anual al Curtii de Conturi Europene privind executia bugetului UE pentru exercitiul 2008

10 noiembrie 2009

Curtea de Conturi Europeană formulează o opinie fără rezerve („favorabilă”)[i] cu privire la fiabilitatea conturilor UE pentru exerciţiul 2008. Concluzia Curţii este că, pentru exerciţiul financiar 2008, conturile anuale ale Comunităţilor Europene prezintă în mod fidel, sub toate aspectele semnificative, situaţia financiară a Comunităţilor Europene, precum şi rezultatele operaţiunilor acestora şi fluxurile de numerar.
Detalii

Zidul Berlinului cade in centrul Clujului, in 9 noiembrie !

03 noiembrie 2009

Peste 140 de imagini foto originale, provenite din arhivele landului Berlin vor fi proiectate, luni, 9 noiembrie 2009 incepand cu ora 19, pe fatada Casei Matei din centrul Clujului.
Va invitam sa participati la acest eveniment care marcheaza 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului!
Detalii