RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

72% dintre europeni au mari asteptari in ceea ce priveste rolul UE in ameliorarea somajului

29 iulie 2009

Un sondaj special dat publicităţii arată că 61% dintre europeni consideră că sunt de aşteptat şi alte efecte ale crizei economice asupra locurilor de muncă. O treime dintre cei care lucrează sunt „foarte îngrijoraţi” că şi-ar putea pierde locurile de muncă din cauza crizei, dar 72% consideră că UE are un impact pozitiv în crearea de noi posibilităţi de locuri de muncă şi în combaterea şomajului şi o treime cunosc Fondul social european - principalul instrument al UE de investire în lucrători şi menţinere a lor în câmpul muncii.

Detalii

Jerzy Buzek este noul Presedinte al Parlamentului European

20 iulie 2009Jerzy Buzek, din partea formaţiunii politice poloneze Platforma Obywatelska şi membru al grupului Partidului Popular European, este noul Preşedinte al Parlamentului European. El a fost ales în primul tur de scrutin cu 555 voturi, ceea ce reprezintă 86% din numărul voturilor valabil exprimate.
Detalii

Muzica impotriva saraciei: exprima mesajul tau! - concurs organizat de DG AIDCO

17 iulie 2009

Vrei să dai o mână de ajutor în lupta împotriva sărăciei la nivel mondial şi muzica este modul tău de exprimare? Atunci trimite-ne cântecul tău şi participă la concursul Muzica împotriva sărăciei!
Detalii

Concurs organizat de Comisia Europeana:„Imaginati o lume noua”…cu ajutorul fotografiei

16 iulie 2009

In cadrul Anului european al creativitatii si inovarii (AECI) 2009, Comisia Europeana a lansat concursul de fotografie „Imaginati o lume noua”. Sunt invitati sa isi exprime creativitatea fotografi profesionisti si amatori de toate varstele din intreaga Uniune Europeana. Un juriu de prestigiu va selecta invingatorii, care vor primi premii constand in echipament fotografic si excursii in orase din Uniunea Europeana. Concursul are propriul site web: www.imagine2009.eu . Termenul limita pentru prezentarea fotografiilor este 31 august 2009.
Detalii

Sesiunea constitutiva a noului Parlament European

10 iulie 2009

În data de 14 iulie, la Strasbourg, vor fi prezenţi la sesiunea constitutivă a Parlamentului European 736 de deputaţi europeni, aleşi în 27 de state membre prin sufragiu universal, reprezentând aproximativ 500 de milioane de cetăţeni din Uniunea Europeană care se întinde de la Atlantic până la Marea Neagră.
Detalii

Europa se pregateste pentru revolutia internetului

06 iulie 2009

Internetul evoluează într-un ritm rapid:în timp ce cu 25 de ani în urmă avea doar în jur de o mie de utilizatori, astăzi aproximativ 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume sunt conectate la internet.Europeanul mediu deţine astăzi cel puţin un obiect conectat la internet, fie că este vorba de un calculator sau de un telefon mobil.Însă numărul dispozitivelor conectate din jurul nostru care sunt practic invizibile, mai complexe şi mai mobile se va multiplica de o sută sau chiar de o mie de ori în următorii 5-15 ani.
Detalii