RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Schimbari climatice: UE notifica obiectivele de reducere a emisiilor in urma Acordului de la Copenhaga

28 ianuarie 2010

Uniunea Europeană şi-a oficializat in 28 ianuarie sprijinul pentru Acordul de la Copenhaga privind schimbările climatice şi şi-a prezentat angajamentele privind obiectivele de reducere a emisiilor.
Detalii

Romanii dupa 1 an de criza - Eurobarometru 72, lansat de Reprezentanta Comisiei Europene

25 ianuarie 2010

Ediţia de toamnă a raportului naţional Eurobarometru 72 a fost lansată in 25 ianuarie 2010, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, în prezenţa şefului Reprezentanţei, domnul Niculae Idu, şi a domnului Silviu Matei, editorul naţional al raportului.

Detalii

Bunurile publice asigurate de agricultura din Uniunea Europeana - studiu nou

25 ianuarie 2010

Politica Agricolă Comună joacă un rol determinant prin ajutorul pe care îl acordă fermierilor pentru a furniza produse şi servicii de mediu, cu condiţia ca politicile în domeniu să fie bine orientate. Acesta este mesajul principal al unui raport publicat in 25 ianuarie 2010 de Institutul European de Politică a Mediului la cererea DG Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
Detalii

Noul Ombudsman European, ales

21 ianuarie 2010

Parlamentul European l-a reales pe Nikiforos Diamandouros (Grecia) în funcţia de Ombudsman European pentru un mandat până în 2014. Domnul Diamandouros, care deţine această poziţie din 2003, a fost susţinut de 340 de deputaţi, în cadrul unui vot secret în plen. Ceilalţi doi candidaţi au fost: Vittorio Bottoli (Italia) şi Pierre-Yves Monette (Belgia). Ombudsmanul European examinează plângerile cetăţenilor privind cazurile de administrare defectuoasă în activitatea instituţiilor UE.
Detalii

UE lanseaza "Anul european de lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale"

21 ianuarie 2010

Comisia Europeană şi preşedinţia spaniolă a UE lanseaza astazi, 21 ianuarie 2010 " Anul european 2010 de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale". Sub sloganul „Stop sărăciei acum!”, campania are drept obiectiv plasarea luptei împotriva sărăciei – care afectează direct un european din şase – în centrul atenţiei în întreaga UE în decursul anului 2010.Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, şi prim-ministrul spaniol José Luis Rodriguez Zapatero inaugureaza Anul printr-o ceremonie de lansare care are loc la Madrid.

Detalii

Comisia Europeana a inaugurat anul international al biodiversitatii

21 ianuarie 2010

Comisia Europeană a inaugurat in 19 ianuarie 2010 "Anul Internaţional al Biodiversităţii", prin publicarea unui document care prezintă posibilele alternative viitoare ale politicii în acest domeniu. În ciuda eforturilor anterioare, speciile continuă să dispară într-un ritm alarmant. Pentru a pune capăt acestor pierderi este necesară o nouă viziune strategică. Comunicarea CE prezintă o astfel de viziune, subliniind patru obiective care pot conduce la concretizarea sa şi care reflectă niveluri de ambiţie diferite. Scopul este de a lansa şi de a facilita o dezbare între statele membre în vederea elaborării, înainte de sfârşitul acestui an, a unui nou cadru politic al UE în domeniul biodiversităţii, aplicabil după 2010. Este necesar să se stabilească noi obiective, întrucât cele actuale stabilite la nivel european şi internaţional expiră la sfârşitul acestui an.

Detalii

Votati din cele 10 propuneri pt posterul Ziua Europei 2010 !

21 ianuarie 2010

Comisia Europeană invită publicul să voteze pentru concursul de postere Ziua Europei 2010.
Detalii

Concurs de fotografie: Ce inseamna pentru noi moneda euro?

15 ianuarie 2010

„Ce înseamnă pentru noi moneda euro?” este un concurs de fotografie pentru locuitorii UE cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care analizează , în echipe, tema monedei euro în Uniunea Europeană.

 

 


Detalii

Concursul de videofilme dedicate antreprenoriatului european 2010

15 ianuarie 2010

În căutarea unui câştigător: Concursul de videofilme dedicate antreprenoriatului european 2010!
Detalii

Comisarii desemnati - audiati in Parlamentul European

11 ianuarie 2010

In perioada 11-19 ianuarie 2010 au loc audierile comisarilor desemnaţi în Parlamentul European.
Detalii

Prima pagina 1 2 Ultima pagina