RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Eurobarometru: trei din patru europeni doresc sa aiba un acces mai bun la justitie in strainatate

25 octombrie 2010

Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru, dat publicităţii astăzi, trei din patru europeni (73%) doresc să se ia măsuri pentru a fi ajutaţi să îşi rezolve problemele juridice şi să îşi exercite drepturile în alte state membre ale UE.Publicarea raportului coincide cu sărbătorirea Zilei europene a justiţiei civile, care are ca obiectiv sensibilizarea cu privire la dreptul persoanelor de a avea acces la justiţie în materie civilă în situaţiile în care acestea muncesc, se căsătoresc, au copii, sau achiziţionează bunuri şi servicii într-un alt stat al UE.

Detalii

Comisia solicita interzicerea pe teritoriul Uniunii Europene a mefedronei, drog similar cu ecstasy

20 octombrie 2010

Comisia Europeană a solicitat astăzi interzicerea unui drog periculos, similar cu ecstasy, care este încă legal în 12 ţări UE.Aceasta a solicitat statelor membre să oprească răspândirea liberă a drogului numit mefedronă pe teritoriul UE, prin impunerea unor măsuri de control asupra acestuia.Mefedrona este deja ilegală în 15 ţări UE.Acest drog este asociat morţii a cel puţin 37 de persoane în Regatul Unit şi Irlanda.

Detalii

Comisarul Dacian Ciolos viziteaza Romania in perioada 13-15 octombrie 2010

12 octombrie 2010

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, domnul Dacian Cioloş, va participa la o serie de evenimente - la Bucureşti şi Sibiu – în perioada 13-15 octombrie 2010.


Detalii

Inscrieti-va acum la trainingul pentru jurnalisti „Europa 2020”!

04 octombrie 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest şi Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord anunţă deschiderea perioadei de înscriere pentru trainingul „Europa 2020”. Trainingul va avea loc in perioada 21-22 octombrie 2010, la Cluj-Napoca. Evenimentul face parte din seria activităţilor dedicate mass-media în 2010, în cadrul proiectului Europe Direct. Trainingurile dedicate jurnaliştilor din Transilvania de Nord îşi propun să contribuie la creşterea calităţii reflectării în mass-media regională şi locală a priorităţilor de comunicare europene.
Detalii

Procedura de incalcare a dreptului comunitar, deschisa impotriva Frantei

01 octombrie 2010

Comisia Europeana a evaluat in data de 29 septembrie 2010 evenimentele din Franta si transpunerea legislatiei cu privire la libera circulatie a cetatenilor europeni (directiva 38/2004) si a decis deschiderea procedurii de incalcare a dreptului comunitar impotriva Frantei.
Detalii

Comisia Europeana prezinta pachetul legislativ pentru consolidarea guvernantei economice

01 octombrie 2010

Comisia Europeana a prezentat in 29 septembrie 2010, pachetul legislativ pentru consolidarea guvernantei economice din Uniunea Europeana si din zona euro. Este cel mai amplu pachet legislativ de acest fel de la lansarea uniunii economice şi monetare. Pentru remedierea deficienţelor legislaţiei actuale se are în vedere lărgirea domeniului de aplicare şi intensificarea supravegherii politicilor fiscale, precum şi aplicarea unor politici macroeconomice şi a unor reforme structurale.
Detalii