RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia impulsioneaza cercetarea si inovarea

30 aprilie 2010

Comisia Europeană a prezentat un plan de simplificare a procedurilor de participare la proiectele de cercetare finanţate de UE.Obiectivul general al acestuia este ca participarea să devină transparentă şi atractivă pentru cei mai buni cercetători şi pentru societăţile inovatoare din Europa şi din afara acesteia.Este crucial pentru Strategia UE Europa 2020 ca sectorul european al cercetării să-şi valorifice pe deplin potenţialul, având în vedere necesitatea de a consolida redresarea economică şi de a dezvolta noi surse de creştere şi de locuri de muncă care să le înlocuiască pe cele pierdute în timpul crizei.În completarea propunerilor de simplificare, Comisia a numit, de asemenea, un grup de experţi independenţi care să evalueze toate aspectele celui de-al şaptelea program cadru actual.

Detalii

Proiectul de buget 2011 al UE: viitorul dincolo de criza

30 aprilie 2010

Sprijinirea redresării economice şi investiţiile în tineretul Europei şi în infrastructurile de mâine reprezintă priorităţile proiectului de buget 2011 adoptat de Comisie la 27 aprilie 2010.Dintr-un total de 142,6 miliarde €, aproximativ 64,4 miliarde € sunt destinate acţiunilor din domeniul redresării economice (+3,4% faţă de 2010).În plus, fondurile consacrate iniţiativelor emblematice ale strategiei UE 2020 (pentru creştere) reprezintă aproximativ 57,9 miliarde € (aproximativ 40% din buget).

Detalii

! S-A PRELUNGIT TERMENUL DE INSCRIERE PENTRU PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR, PANA PE 2 MAI 2010!

26 aprilie 2010

!!! MAI AVETI O SANSA !!!

! S-A PRELUNGIT TERMENUL DE INSCRIERE PENTRU PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR, PANA PE 2 MAI 2010! INSCRIE-TE ACUM !


Competitia Galei Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a este deschisa pana pe 2 mai 2010 !

Gala de premiere se va desfasura vineri, 14 mai 2010 in Cluj-Napoca !


Detalii

MAI SUNT 5 ZILE! INSCRIE-TE ACUM IN COMPETITIA pentru PREMIILE GALEI MULTIPLICATORILOR!

22 aprilie 2010

!!! MAI SUNT 5 ZILE !!!
!!! INSCRIE-TE ACUM IN COMPETITIA pentru PREMIILE
GALEI MULTIPLICATORILOR de INFORMATIE EUROPEANA din Transilvania de Nord, editia a 3a !!!
Competitia este deschisa pana pe 25 aprilie 2010 !
Gala de premiere se va desfasura vineri, 14 mai 2010 la Cluj-Napoca.

Detalii

Cerere de propuneri de proiecte care transforma provocarile in materie de mediu, in oportunitati de afaceri

14 aprilie 2010

Comisia Europeană a lansat astăzi o cerere de propuneri de proiecte pentru ecoinovare în valoare de 35 de milioane de € care urmează să fie finanţate prin Programul pentru Competitivitate şi Inovare.În baza cererii de propuneri pentru ecoinovare din 2010, prevăzută de Programul pentru Competitivitate şi Inovare, fondurile sunt disponibile pentru proiecte noi din domeniul materialelor reciclabile, din cel al materialelor de construcţii durabile, din sectorul alimentelor şi băuturilor şi din cel al practicilor de afaceri ecologice.Sunt binevenite propunerile din partea întreprinderilor mici care oferă produse sau servicii ecologice care necesită sprijin pentru intrarea pe piaţă.Perioada de depunere a proiectelor începe astăzi şi se termină pe 9 septembrie 2010.Aproximativ 50 de proiecte pot fi alese pentru finanţare.

Detalii

Dezbatere: cum sa fie agricultura Europei de maine?

12 aprilie 2010

Dacian Cioloş, membru al Comisiei Europene responsabil cu agricultura şi dezvoltarea rurală, lansează astăzi o dezbatere publică despre viitorul politicii agricole comune (PAC) în Uniunea Europeană. Încă de la crearea sa, PAC a fost permanent adaptată ca să răspundă mizelor actualităţii. În ultimii ani, în special în 2003 şi cu ocazia Bilanţului de sănătate al PAC din 2008, s-au întreprins reforme semnificative, destinate să modernizeze sectorul şi să-l orienteze mai temeinic către piaţă. Strategia „Europa 2020” deschide o nouă perspectivă. În acest context, PAC poate să-şi sporească contribuţia la realizarea unei creşteri inteligente, durabile şi favorabile incluziunii, răspunzând noilor provocări, în special provocărilor economice, sociale, ecologice, climatice şi tehnologice cu care se confruntă societatea noastră.Trebuie totodată ca PAC să ţină mai mult seama de diversitatea şi bogăţia agriculturilor din cele 27 de state membre ale UE. Dezbaterea care începe se axează pe obiectivele viitoare ale PAC din noua perspectivă a strategiei „Europa 2020”. Mijloacele vor intra în discuţie mai târziu.

Detalii

Comisia Europeana adopta prioritatile sale strategice pentru 2010

07 aprilie 2010

Comisia Europeană a adoptat astăzi programul său de lucru pentru anul 2010. Acesta reflectă hotărârea Comisiei de a sprijini Europa în vederea ieşirii din criza economică şi de a elabora politici care să aducă beneficii directe cetăţenilor. Comisia a aprobat o listă de 34 priorităţi strategice care vor fi puse în aplicare înainte de sfârşitul anului. De asemenea, a aprobat alte 280 propuneri majore care să fie analizate pe parcursul anului 2010 şi ulterior. Programul de lucru al Comisiei stabileşte cadrul angajamentelor politice majore pe care Comisia şi le va asuma în următorii ani.

Detalii