RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Declaratia Inaltului Reprezentant Catherine Ashton referitoare la cazurile privind drepturile omului in Siria

26 iulie 2010

UE condamnă ferm hotărârea de condamnare a dlui Haitham Al Maleh şi a dlui Muhannad Al Hassani, doi avocaţi sirieni, la trei ani de închisoare, pentru acuzaţii care par să încalce drepturile şi libertăţile fundamentale ale acestora.
De asemenea, UE regretă profund reînnoirea mandatului de arestare, la 17 iunie, a dlui Ali Al-Abdullah, scriitor sirian, la o zi după eliberarea sa din închisoare, după ce acesta îşi ispăşise condamnarea anterioară.

Detalii

Portalul internet european e-justitie

19 iulie 2010

Un italian care călătoreşte în Germania are nevoie de serviciile unui avocat. Un întreprinzător francez doreşte să obţină o informaţie din registrul de cadastru din Ungaria. Un judecător din Estonia doreşte să obţină informaţii cu privire la sistemul judiciar din Spania. În prezent, pentru a obţine aceste informaţii este nevoie de săptămâni. Răspunsurile la aceste întrebări – în 22 de limbi ale Uniunii Europene – sunt disponibile acum printr-un singur clic. UE a lansat portalul european e-justiţie – un ghişeu electronic unic pentru acces la justiţie în întreaga Uniune Europeană.
Detalii

Comisia propune un pachet de masuri care sa stimuleze protectia consumatorilor

12 iulie 2010

În cadrul activităţilor sale care au ca scop crearea unui sistem financiar mai solid şi mai sigur, prevenirea unei viitoare crize şi restabilirea încrederii consumatorilor, Comisia Europeană a propus astăzi modificări ale normelor europene existente, în vederea ameliorării protecţiei deţinătorilor de conturi bancare şi a micilor investitori.Comisia a lansat totodată o consultare publică cu privire la opţiunile posibile pentru ameliorarea protecţiei deţinătorilor de poliţe de asigurare, inclusiv posibilitatea de instituire a unor scheme de garantare a asigurărilor în toate statele membre.
Detalii

Comisia Europeana a dat publicitatii numele beneficiarilor de fonduri europene in anul 2009

05 iulie 2010

Comisia Europeană a dat publicităţii numele beneficiarilor de fonduri europene în 2009, în domenii precum cercetarea, educaţia şi cultura, energia şi transporturile sau ajutorul extern. Baza de date online, care conţine în prezent peste 114 000 de intrări, începând cu anul 2007, a fost actualizată pentru a suplimenta numărul criteriilor de căutare. De asemenea, aceasta furnizează acum informaţii şi cu privire la cheltuielile administrative ale Comisiei.
Detalii