RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Rezultatele anchetei Eurobarometru din primavara anului 2010

30 august 2010

Cetăţenii UE se pronunta în favoarea unei guvernanţe economice europene mai puternice, conform anchetei Eurobarometru din primăvara anului 2010.

Detalii

Publicatia pe CD “Proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord”, editia a 2a, acum disponibila!

25 august 2010

Proiecte de succes finanţate în cadrul diferitelor programe, în Transilvania de Nord, dar şi documente „fierbinţi” ale Comisiei Europene pe tematica redresării economice şi nu numai - toate sunt cuprinse într-o nouă publicaţie marca ADR Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Ziua mondiala pentru asistenta umanitara

19 august 2010

La 19 august, cu ocazia Zilei mondiale pentru asistenţa umanitară, Comisia Europeană îi onorează pe lucrătorii umanitari care şi-au pierdut viaţa sau libertatea şi pe cei care au fost răniţi în timp ce îşi desfăşurau activităţile. Comisia Europeană, prin intermediul departamentului său de ajutor umanitar (ECHO), dispune de personal care este prezent în permanenţă în locurile confruntate cu situaţii de criză din toată lumea. ECHO lucrează îndeaproape cu organizaţii umanitare partenere, precum agenţiile ONU specializate, mişcarea de Cruce Roşie/Semilună Roşie şi organizaţiile neguvernamentale. Împreună, acestea asigură acordarea de asistenţă umanitară populaţiilor civile din toată lumea într-un mod imparţial şi nediscriminatoriu. Accesul umanitar şi securitatea personalului umanitar sunt însă expuse unor riscuri din ce în ce mai mari.

Detalii

Cercetare TIC: o statie de lucru clinica, finantata de UE, va ajuta la detectarea cu precizie a cancerului de san

10 august 2010

350 000 de noi cazuri de cancer de sân se detectează în fiecare an în Uniunea Europeană, dar lipsa unei tehnologii eficiente care să ajute în cazurile dificil de diagnosticat face ca unele cazuri să rămână nedetectate sau să fie diagnosticate incorect.UE investeşte 3,1 milioane EUR pentru conceperea de metode mai bune şi mai rapide de diagnosticare a cancerului de sân, prin intermediul proiectului HAMAM.Acest proiect concepe un prototip de staţie de lucru pentru a ajuta la diagnosticarea cancerului de sân prin integrarea imaginilor multimodale rezultate din mamografie, imagistică prin rezonanţă magnetică şi alte tehnologii, precum şi a informaţiilor despre pacient.Medicii vor putea să compare aceste imagini multimodale una lângă alta, în acelaşi timp în care urmăresc istoricul pacientului şi analizele medicale.Staţia de lucru va fi testată în spitale selectate din Germania, Marea Britanie şi Olanda.

Detalii

Premiera in istoria UE: cooperarea consolidata in vederea sprijinirii cuplurilor internationale este in vigoare

05 august 2010

Pentru prima dată în istoria UE, statele membre utilizează procedura cooperării consolidate pentru a impulsiona adoptarea de norme care să permită cuplurilor internaţionale să aleagă ţara a cărei legislaţie s-ar aplica în cazul divorţului lor. Decizia de instituire a cooperării consolidate, propusă de Comisia Europeană cu cinci luni în urmă, a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE la 22 iulie 2010 .
Detalii

Declaratie a Comisiei Europene dupa misiunea comuna a Comisiei, FMI si Bancii Mondiale in Romania

04 august 2010

O misiune a Comisiei Europene în România a concluzionat că au fost îndeplinite condiţiile pentru eliberarea celei de a treia tranşe a programului UE de asistenţă a balanţei de plăţi în valoare de 1,2 miliarde de euro.
Detalii