RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

OPEN DAYS 2010 – Saptamana europeana a regiunilor si oraselor

30 septembrie 2010

Cea de-a opta ediţie a OPEN DAYS – Săptămâna europeană a regiunilor şi oraşelor, se deschide la 4 octombrie la Bruxelles.Organizat în fiecare an de către Comisia Europeană şi Comitetul Regiunilor UE, evenimentul, care va dura patru zile, se va bucura de participarea a peste 6 000 de reprezentanţi locali şi regionali.Sub deviza „Europa 2020:competitivitate, cooperare şi coeziune pentru toate regiunile”, OPEN DAYS va reprezenta un forum pentru schimbul de idei privind rolul regiunilor şi oraşelor europene în realizarea strategiei Europa 2020.
Detalii

Raportul financiar 2009: pentru ce si-a folosit UE bugetul?

29 septembrie 2010

Raportul financiar 2009 prezentat astăzi de Comisie arată că s-au cheltuit 97% din credite, un procent similar celui din 2008 (98%). Cheltuielile totale au depăşit 112 miliarde EUR. Cea mai mare parte din această sumă a fost destinată măsurilor de stimulare a creşterii economice, creării de locuri de muncă, cercetării şi dezvoltării, precum şi agriculturii.

Detalii

Sesiune plenara a Parlamentului European, Strasbourg, 20-23 septembrie 2010

20 septembrie 2010

Punctele esenţiale ale sesiunii plenare a Parlamentului European, Strasbourg, 20-23 septembrie 2010: rezultatele summitului UE: Van Rompuy la Strasbourg; supravegherea financiară; mai multă flexibilitate pentru bugetul 2007-2013; răspuns UE comun la viitoare crize de aprovizionare cu gaze naturale; ameliorarea anchetelor privind accidentele aviatice; rezidenți ilegali: Acordul de readmisie cu Pakistan; interzicerea importurilor de produse fabricate în lagărele de muncă forțată din China.


Detalii

Sondaj special Eurobarometru: 9 din 10 europeni isi exprima sprijinul ferm in favoarea ajutorului pentru dezvoltare

13 septembrie 2010

Conform unui sondaj special Eurobarometru, publicat astăzi, cetățenii europeni își exprimă în continuare sprijinul ferm pentru ajutorul acordat țărilor în curs de dezvoltare. Cu o săptămână înainte de reuniunea ONU la nivel înalt privind obiectivele de dezvoltare ale mileniului, sondajul arată că 89% dintre respondenți consideră ajutorul pentru dezvoltare important sau foarte important. Doi din trei europeni consideră că UE ar trebui să își onoreze sau chiar să își depășească angajamentul de a crește ponderea ajutorului pentru dezvoltare la 0,7% din VNB până în 2015, termenul pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.
Detalii

Dezbatere publica: "Stop Saraciei si Excluziunii pentru o zi"

06 septembrie 2010

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord / Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest organizeaza vineri, 17 septembrie, dezbaterea publica pe tematica anului: "2010, Anul European de Lupta impotriva Saraciei si a Excluziunii Sociale"
Detalii

Scolile, invitate sa se inscrie la Concursul UE pentru tineri traducatori

01 septembrie 2010

Școlile secundare care doresc să înscrie elevi la ediţia 2010 a Concursului UE pentru tineri traducători se pot înregistra începând din 1 septembrie 2010, la adresa http://ec.europa.eu/translatores .
Detalii