RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Raportul de evaluare al programului comun UE/FMI de asistenta financiara preventiva pentru Romania

22 decembrie 2011

Comisia Europeană a publicat, in 22 decembrie 2011, un raport de evaluare în urma revizuirii periodice a programului comun de asistență financiară UE/FMI pentru România , care a avut loc la București în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie 2011. Concluzia misiunii a fost că programul își menține traiectoria stabilită.
Detalii

Mecanismul pentru balanta de plati: Raportul Comisiei Europene concluzioneaza ca programul de asistenta financiara preventiva a Romaniei este pe drumul cel bun

22 decembrie 2011

Astăzi, Comisia Europeană a publicat un raport de evaluare în urma revizuirii periodice a programului comun de asistență financiară UE/FMI pentru România , care a avut loc la București în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie 2011. Concluzia misiunii a fost că programul își menține traiectoria stabilită. Autoritățile au înregistrat progrese reale în ceea ce privește punerea în aplicare a politicilor programului, în ciuda condițiilor externe dificile. Pe viitor, politicile macroeconomice prudente și reformele structurale accelerate vor juca un rol foarte important pentru garantarea unor performanțe economice remarcabile și întărirea încrederii pieţelor.
Detalii

Comisia a adoptat propunerea de modernizare a directivei privind calificarile profesionale

19 decembrie 2011

Pe măsură ce se reduce populaţia în vârstă de muncă în numeroase state membre, cererea de personal cu înaltă calificare va creşte, până în 2020, cu peste 16 milioane de locuri de muncă. Pentru ca Europa să facă faţă acestei cereri, trebuie să se rezolve problema deficitului de forţă de muncă.
Detalii

Noul program LIFE: sprijinul UE pentru mediu si clima creste semnificativ

12 decembrie 2011

Comisia propune alocarea unor fonduri de 3,2 miliarde EUR, în perioada 2014-2020, pentru un nou program pentru mediu şi politici climatice - LIFE. Noul program propus se va baza pe succesele înregistrate de actualul program LIFE+, dar va fi reformat astfel încât să poată avea un impact mai mare, să devină mai simplu şi mai flexibil şi să dispună de un buget considerabil mai ridicat.
Detalii

Sistemul TVA in viitor: un sistem favorabil intreprinderilor, favorabil cresterii

06 decembrie 2011

„Taxa pe valoarea adăugată (TVA) este plătită de către cetăţeni, este colectată de către întreprinderi, şi reprezintă peste 20% din veniturile naţionale. TVA are, prin urmare, un impact semnificativ asupra fiecărui cetăţean al UE. Au trecut însă 40 de ani de când a fost instituit sistemul TVA din UE, acesta nemaifiind în pas cu economia noastră, bazată pe servicii şi pe tehnologie. A venit momentul pentru o reformă ambiţioasă în materie de TVA”, a declarat Algirdas Šemeta, comisarul pentru impozitare şi uniune vamală, audit şi antifraudă.
Detalii

Cum ar trebui sprijinit voluntariatul în sistemul de învăţământ?

02 decembrie 2011

Îţi propunem un eveniment "puţin altfel" decât dezbaterile cu care ai fost obişnuit, pentru a găsi soluţii la motivarea tinerilor de a se implica în comunitate. Participă la debate-ul: "Ar trebui sau nu introduse în programa de învăţământ măsuri active de sprijinire a voluntariatului?" şi exersează-ţi ideile într-un spaţiu public.

Detalii