RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Curtea de Conturi Europeana publica primul sau raport special referitor la schema de plata unica din cadrul politicii agricole comune (PAC)

29 iunie 2011

Schema de plată unică (SPU) reprezintă principalul mecanism prin care fermierii din Uniunea Europeană beneficiază de sprijin financiar. Obiectivele SPU sunt încurajarea unei mai bune adaptări a activităţii fermierilor la cererea pieţei şi promovarea unor practici agricole de natură să protejeze mediul. SPU este în prezent aplicat în 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii, iar cheltuielile aferente acestei scheme s-au ridicat la aproximativ 28,8 miliarde de euro în 2009.
Detalii

A aparut primul numar din „Jurnalul de Leghia”

22 iunie 2011

Primul număr al irepetabilului „Jurnal de Leghia”, publicaţie realizată de către elevii mai multor licee din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, a fost lansat duminică.
Detalii

Comisia lanseaza competitia pentru alegerea Capitalei Verzi a Europei, editia 2014

14 iunie 2011

Va fi orașul dumneavoastră următoarea capitală verde europeană? Astăzi începe căutarea orașului care va moșteni prestigiosul titlu în anul 2014. Patru orașe - Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz și Nantes – au primit titlul până acum, din 2010 până în 2013. Premiul „Capitala Verde a Europei” recunoaște și recompensează orașele cele mai avansate în promovarea unui mod de viață urbană care să respecte mediul înconjurător și care pot constitui exemple de urmat pentru alte orașe. Scopul acestui premiu anual este de a ajuta orașele europene să devină locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase – „potrivite pentru viață”.
Detalii

Dacian Ciolos: Compensatia acordata agricultorilor variaza intre 41.9% si 67.7% din pretul mediu european la castraveti, rosii si salata

08 iunie 2011

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.
Detalii

Peste 200.000 de bursieri Erasmus anul trecut

08 iunie 2011

Peste 213 000 de studenți au primit burse „Erasmus” pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009 2010, ceea ce reprezintă un nou record și o creștere de 7,4 % față de cifra din anul precedent.
Detalii

Obtinerea de rezultate in materie de crestere si locuri de munca: Comisia prezinta recomandarile specifice fiecarei tari pentru 2011

08 iunie 2011

Comisia a adoptat 27 de seturi de recomandări specifice fiecărei țări – la care se adaugă un set pentru zona euro pe ansamblu – pentru a sprijini statele membre să definească politicile lor economice și sociale în vederea obținerii de rezultate în materie de creștere, locuri de muncă și finanțe publice.
Detalii

Comisia ia masuri mai ferme pentru combaterea coruptiei

08 iunie 2011

Comisia a propus un set de măsuri pentru combaterea cu mai multă fermitate a prejudiciilor grave cauzate de corupție în plan economic, social și politic în rândul societăților europene.
Detalii

Comisia se pronunta pentru promovarea interesului consumatorilor cu privire la incarcatoarele universale

07 iunie 2011

Consumatorii nu ar trebui să fie obligați să schimbe mai multe încărcătoare pentru dispozitivele lor electronice, consideră Comisia Europeană.
Detalii

Comisia Europeana saluta infiintarea Institutului European de Drept

07 iunie 2011

Institutul, o organizație non-profit independentă, va ajuta la îmbunătățirea coerenței juridice în Europa, oferind o consiliere practică responsabililor politici și autorităților.
Detalii