RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

S-au inregistrat progrese in politica de mediu a UE, desi implementarea acesteia ramane deficitara

31 august 2011

În ultimul deceniu, graţie celui de-al şaselea program comunitar de acţiune pentru mediu (PAM), legislaţia din domeniu a putut aborda aproape toate domeniile protecţiei mediului. Acest lucru reiese clar din evaluarea finală a celui de-al şaselea PAM (2002 - 2012), adoptată astăzi.
Detalii

Sprijinul oferit de UE lucratorilor prin Fondul de ajustare la globalizare se tripleaza in 2010, ajungand la peste 83 de milioane EUR

22 august 2011

Aproape 23 700 de lucrători concediaţi ca urmare a crizei economice şi a schimbărilor structurale majore din structura comerţului mondial au beneficiat, anul trecut, de ajutorul oferit prin Fondul european de ajustare la globalizare (FEG), conform unui raport adoptat astăzi de către Comisia Europeană - mai mult decât dublu faţă de numărul de lucrători care au beneficiat de ajutorul oferit de fond în 2009. Suma de 83,5 milioane EUR plătită de Fondul de ajustare la globalizare al UE unui număr de nouă state membre este menită să ajute autorităţile naţionale, deoarece acestea sprijină lucrătorii concediaţi în găsirea unor noi oportunităţi de locuri de muncă.
Detalii

Spania poate restrictiona temporar libera circulatie a lucratorilor romani

11 august 2011

Ca urmare a unei cereri din partea autorităţilor spaniole din data de 28 iulie 2011, Comisia Europeană a aprobat cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbări grave pe piaţa forţei de muncă.
Detalii

Comisia Europeana ar vrea ca 2013 sa fie „Anul european al cetatenilor”

11 august 2011

Cetăţenia Uniunii şi drepturile conferite de aceasta reprezintă unul dintre principalii piloni ai Uniunii Europene. Cu ocazia celei de a douăzecea aniversări a instituirii cetăţeniei Uniunii prin Tratatul de la Maastricht, la 1 noiembrie 1993, Comisia Europeană a propus astăzi ca anul 2013 să fie desemnat drept „Anul european al cetăţenilor”.

Detalii

Previziune: o crestere cu 5% pe an a eforturilor de inovare

10 august 2011

Principalele societăţi de investiţii în cercetare şi dezvoltare (C&D) cu sediul în UE se aşteaptă ca investiţiile lor să crească cu 5% pe an în perioada 2011 – 2013, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de aşteptările de anul trecut şi constituie o creştere semnificativă faţă de 2009, când aceste societăţi şi-au redus investiţiile cu 2,6%.

Detalii

Eurobarometrul de primavara: europenii sunt mai increzatori in ceea ce priveste economia

04 august 2011

Europenii încep să fie mai optimişti în ceea ce priveşte perspectivele economice, numărul celor care afirmă că am depăşit cea mai dificilă perioadă a crizei fiind în creştere, după cum reiese din sondajul Eurobarometru realizat în primăvara anului 2011, sondaj de opinie organizat de două ori pe an de Uniunea Europeană.
Detalii

Cofinantarea Romaniei pentru proiectele europene, redusa de la 15% la 5%

01 august 2011

Comisia Europeană a decis, la 1 august 2011, o serie de măsuri care ar trebui să aducă o contribuție semnificativă la relansarea unora dintre economiile din UE care se confruntă cu cele mai mari dificultăți.

Detalii