RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia Europeană dă startul inițiativelor cetățenești europene

30 martie 2012

Duminică are loc lansarea inițiativelor cetățenești europene. Începând cu această zi, un milion de cetățeni din întreaga Europă își pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei și pot solicita Comisiei să ia măsuri în acest sens.

Detalii

Intreprinderile mici: trecere spre o economie ecologica

27 martie 2012

Conform anchetei Eurobarometru „IMM-urile, utilizarea eficientă a resurselor și piețele ecologice” publicate, 37% dintre IMM-urile din UE au cel puțin un loc de muncă ecologic, cu normă întreagă sau parțială. Majoritatea locurilor de muncă ecologice sunt create de IMM-uri și nu de întreprinderile mari: astfel, în 2012, 1 din 8 angajați ai unei întreprinderi mici sau mijlocii avea un loc de muncă ecologic, ceea ce reprezintă aproape 13% din locurile de muncă din IMM-uri (spre deosebire de întreprinderile mare, unde proporția este de numai 1 la 33 de locuri de muncă, respectiv de 3% din totalul locurilor de muncă). De asemenea, se estimează că locurile de muncă ecologice din IMM-uri vor cunoaște o creștere foarte dinamică, la o rată de 35%, în următorii 2 ani.

Detalii

Start la inscrieri pentru trainingurile destinate jurnalistilor din Transilvania de Nord

15 martie 2012

Primavara debuteaza in forta in ceea ce priveste activitatile de cooperare cu media ale Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord si orgaizatiei sale gazda, Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest. Astfel, in perioada 30-31 martie 2012, organizam la Cluj-Napoca, nu unul, ci doua seminarii de pregatire destinate jurnalistilor din Transilvania de Nord (Bistrita, Bihor, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj).
Este vorba despre trainingurile "EUROPA 2020. Cresterea economica si Agenda Cetatenilor" si "REGIO MEDIA Transilvania de Nord". Termenul limita pana la care se pot inscrie jurnalisti din toata regiunea este 22 martie 2012 !


Detalii

Criminalitatea nu aduce venituri: masuri de fier impotriva obtinerii de profituri din activitati infractionale

12 martie 2012

În fiecare an, în Europa, sute de miliarde de euro intră direct în buzunarele grupărilor de criminalitate organizată și ale mafiei. În pofida eforturilor depuse de către autoritățile de aplicare a legii din Europa, o mare parte a profiturilor ilegale sunt controlate în continuare de infractori. Grupările infracționale devin astfel mai puternice și privează cetățenii europeni de venituri fiscale care ar putea fi investite în domeniile sănătății sau educației.

Detalii

Cetatenii UE inca se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste exercitarea drepturilor electorale locale

09 martie 2012

Din ce în ce mai mulți cetățeni europeni își exercită dreptul de a locui și de a lucra pe întreg teritoriul Uniunii Europene. În prezent, aproximativ 8 milioane de persoane care au dreptul să voteze locuiesc în altă țară decât cea de origine. În calitate de cetățeni ai UE, aceste persoane au dreptul să voteze sau să fie eligibili în alegerile locale din statul membru în care își au reședința. Cu toate acestea, în prezent, conform unui nou raport publicat astăzi de Comisia Europeană, doar 10% dintre cetățeni profită de acest drept.
Detalii

Peste 100 de copii au confectionat martisoare la prima editie a Clubului "Ora de Europa"

01 martie 2012

Prima editie a clubului pentru copii „Ora de Europa” a avut loc miercuri, 29 februarie.
Detalii