RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Comisia Europeană a propus un program de acțiune pentru a stimula industria europeană a securității

30 iulie 2012

Asigurarea securității constituie una dintre preocupările centrale ale oricărei societăți. Dezastrele naturale recente și atacurile teroriste au evidențiat necesitatea de a fi mai bine pregătiți pentru situații de criză. Prin urmare, Comisia Europeană a propus un program de acțiune pentru a stimula industria europeană a securității. Programul ar trebui să permită ca unul dintre sectoarele cu cel mai mare potențial de creștere și de ocupare a forței de muncă din UE să rămână în Europa și să continue să realizeze produse de securitate de înaltă calitate.


Detalii

Ziua europeană a siguranței rutiere, ediția a IV-a

25 iulie 2012

Accidentele rutiere sunt încă principala cauză de deces și de invaliditate pentru tineri, atât în lume, cât și în Europa. 19 % dintre accidentele rutiere mortale care s-au produs în UE în 2010 au afectat tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani (deși această grupă de vârstă cuprinde doar 10 % din populația totală). Acest lucru înseamnă că riscul de a muri în accidente de circulație este de aproape două ori mai ridicat în cazul tinerilor cu vârste de 18-25 de ani. Prin urmare, Comisia Europeană dedică tinerilor cea de-a IV-a ediție a Zilei europene a siguranței rutiere.
Detalii

România: sunt necesare acțiuni urgente pentru a demonstra angajamentul față de statul de drept și de independența sistemului judiciar

18 iulie 2012

România trebuie să asigure respectarea statului de drept și a independenței sistemului judiciar pentru a recâștiga încrederea partenerilor săi din UE, se afirmă în raportul adoptat astăzi de Comisie în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV). Raportul se referă la o perioadă de cinci ani, de la aderarea României la EU în 2007, și prezintă evaluarea Comisiei privind progresele înregistrate de România în cursul acestei perioade, concentrându-se pe reforma sistemului judiciar și combaterea corupției.


Detalii

Propuneri pentru reducerea substantiala a emisiilor de dioxid de carbon pana in 2020

11 iulie 2012

Comisia Europeană a prezentat astăzi propuneri cu privire la implementarea unor obiective care vor determina o reducere și mai substanțială, până în 2020, a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) generate de automobilele și de vehiculele comerciale ușoare (camionete) noi.


Detalii

Investitii in valoare de 8,1 miliarde EUR in domeniul cercetarii si al inovarii

09 iulie 2012

Comisia Europeană a anunțat astăzi ultima și cea mai amplă serie de cereri de propuneri pentru cercetare în cadrul celui de-Al șaptelea program-cadru (PC7) al său. În total, 8,1 miliarde EUR vor sprijini proiecte și idei care vor impulsiona competitivitatea Europei și vor aborda aspecte precum sănătatea umană, protecția mediului și găsirea de noi soluții pentru provocările din ce în ce mai mari legate de urbanizare și gestionarea deșeurilor. Finanțarea – care este deschisă organizațiilor și întreprinderilor din toate statele membre ale UE și țările partenere – reprezintă cea mai semnificativă parte din bugetul UE dedicat cercetării, propus pentru 2013, în valoare de 10,8 miliarde EUR. Acest anunț survine la doar câteva zile după ce liderii UE au subliniat importanța cercetării și a inovării în Pactul pentru creștere economică și locuri de muncă.


Detalii

Criminalitatea informatica: cetatenii UE sunt preocupati de platile efectuate online

09 iulie 2012

Conform unui nou sondaj Eurobarometru, utilizatorii internetului sunt foarte preocupați de securitatea informatică: 89% evită să dezvăluie online informații cu caracter personal, iar 74% sunt de acord că riscul de a deveni o victimă a criminalității informatice a crescut în ultimul an.


Detalii