RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Declarația vicepreședintelui Reding și a comisarului Barnier referitoare la acordul trilateral privind sancțiunile penale pentru abuzul de piață

21 decembrie 2013

Comisia Europeană a salutat acordul politic de astăzi cu privire la propunerea Comisiei de Directivă privind sancțiunile penale pentru abuzul de piață (IP/11/1218). Acordul a fost precedat de patru așa-numite reuniuni trilaterale dintre Comisie și cei doi colegiuitori (Parlamentul European și Consiliul de Miniștri). Faptul că s-a ajuns la un acord, care a fost aprobat de statele membre astăzi, arată că Europa este dispusă să ia toate măsurile necesare pentru a combate utilizarea abuzivă a informațiilor confidențiale și abuzul de piață pe piețele sale financiare.
Detalii

Eurobarometru: Jumătate dintre europeni sunt mulțumiți de transportul feroviar din țara lor

16 decembrie 2013

Conform unui sondaj Eurobarometru publicat astăzi, 58 % dintre europeni sunt mulțumiți de serviciile de transport feroviar din țara lor. Totuși, relativ puțini europeni călătoresc cu trenul. În unele țări, numărul utilizatorilor care consideră cumpărarea biletelor o operațiune extrem de complicată este îngrijorător de mare. În plus, aproximativ 19 % dintre europeni nu călătoresc cu trenul din cauza problemelor de accesibilitate. Persoanele cu mobilitate redusă s-au plâns, în special, de proasta accesibilitate a vagoanelor și a platformelor, precum și de faptul că, în momentul planificării călătoriilor, nu găsesc informații referitoare la accesibilitate.


Detalii

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord îşi continuă activităţile şi în 2014

13 decembrie 2013

Reprezentanţa Comisiei Europene a aprobat planul de activităţi pentru 2014 al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord. Astfel, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest va continua să-şi îndeplinească misiunea de a promova o cetăţenie europeană activă şi informată şi la anul, în cadrul celui de-al doilea mandat al său (după cel din 2009-2012), cel pentru perioada 2013-2017.
Detalii

Comisarul Damanaki salută adoptarea finală a politicii comune reformate în domeniul pescuitului

10 decembrie 2013

Maria Damanaki, comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, a salutat votul final de astăzi al Parlamentului European care sprijină o nouă politică comună reformată în domeniul pescuitului (PCP) pentru UE, pe care ea a inițiat-o în iulie 2011. Votul înseamnă că reforma PCP a fost adoptată oficial și se va aplica acum în toate apele Uniunii Europene începând de la 1 ianuarie 2014.


Detalii

Ziua europeană a persoanelor cu handicap - Comisia acordă orașului Göteborg premiul „Access City” 2014

03 decembrie 2013

Cu ocazia Zilei europene a persoanelor cu handicap (3 decembrie), Comisia Europeană a anunțat că orașul Göteborg este câștigătorul premiului „Access City” 2014. Acest premiu reprezintă o recunoaștere a eforturilor extraordinare depuse de autoritățile din Göteborg în vederea creșterii accesibilității pentru persoanele cu handicap și pentru cele în vârstă. Ediția din 2014 este organizată de Comisia Europeană împreună cu Forumul european al persoanelor cu handicap.
Detalii