RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Dezbatere publica & Lansare album foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord"

25 februarie 2014

Vineri, 28 februarie, intre orele 11-15, va asteptam la Centrul de Cultura Urbana Casino Cluj-Napoca pentru a discuta despre ocuparea locurilor de munca, calitatea vietii si alegerile europarlamentare cu trei deputati europeni, studenti, elevi, profesori, ONG-uri, administratii publice, jurnalisti, public larg.
Detalii

„Juvenes Translatores”: Andreea Florina Săndiță se numără printre câștigătorii concursului european pentru tinerii traducători

05 februarie 2014

Au fost anunțate numele câștigătorilor concursului anual pentru tinerii traducători din UE („Juvenes Translatores”), organizat de Comisia Europeană și dedicat elevilor de liceu. La concurs au participat peste 3.000 de adolescenți din 750 de școli, iar lucrările lor au fost notate de traducătorii Comisiei. Câștigătoarea din România se numește Andreea Florina Săndiță și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, județul Olt.
Detalii

Comisia Europeană prezintă primul raport al UE privind combaterea corupției

03 februarie 2014

Corupția continuă să fie o provocare pentru Europa. Corupția este un fenomen care afectează toate statele membre ale UE și costă economia europeană aproximativ 120 de miliarde EUR pe an. Statele membre au avut numeroase inițiative în ultimii ani, însă rezultatele sunt inegale și ar trebui să se intensifice eforturile pentru prevenirea și pedepsirea faptelor de corupție. Acestea sunt câteva dintre concluziile primului raport al UE privind combaterea corupției, publicat astăzi de Comisia Europeană.


Detalii