RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

2016 - Centrul Europe Direct Transilvania de Nord găzduit de ADR Nord-Vest

30 decembrie 2015

În 2016, pentru al nouălea an consecutiv, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest va găzdui Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, unul din cele 31 de centre similare din România care susţin activităţi dedicate exclusiv comunicării pe teme europene, în baza unui proiect finanţat de către Comisia Europeană prin Reprezentanţa sa din România.
Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea reprezentanțelor Comisiei Europene și a birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional

Euroscola 2015 - rezultate finale la nivel naţional

12 decembrie 2015

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale au anunţat la sfârşitul lunii noiembrie 2015 încheierea evaluării proiectelor prezentate în cadrul celei de-a VIII-a ediții a concursului național "Euroscola" 2015., etapă preliminară participării liceelor româneşti la Concursul Euroscola de la Strasbourg .
Din Regiunea Nord-Vest a fost selectat Liceul Teoretic "Aurel Lazar" din Oradea, Bihor, care în 11 martie 2016 va participa la Zilele Euroscola de la Strasbourg.
Găsiţi mai multe detalii pe site-ul Parlamentului European.

Detalii

Parlamentul a adoptat bugetul UE pe anul 2016

12 decembrie 2015

La sfârşitul lunii noiembrie, Parlamentul European a adoptat bugetul UE pe 2016, stabilind angajamentele la 155 miliarde euro, iar plățile la 143,9 miliarde euro, conform acordului de la 14 noiembrie dintre Parlament și Consiliu.
Parlamentul a asigurat sumele maxime posibile pentru migrație și refugiați, întreprinderi mici și mijlocii, studenți și programul UE de cercetare, Orizont 2020.