RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

"Let's play Europe !"

28 martie 2015

În 31 martie 2015, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", va avea loc a 3-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !". Evenimentul va fi organizat în cooperare cu grupul de lucru G1 "Pregătirea pentru cariera, dezvoltarea de competenţe, practica, orientare şi consiliere profesională", grup al tinerilor clujeni implicaţi în acest cadrul de iniţiativă pentru tineret, lansat în decembrie 2014 de Centrul Regional  Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

eTwinning si portalul School Education Gateway

15 martie 2015

eTwinning este cea mai mare comunitate a şcolilor din Europa. Mai multe despre eTwinning şi despre modul în care vă puteţi alătura comunităţii găsiţi AICI !
Detalii

Disparitatea salarială de gen în UE, la nivelul anului 2013

05 martie 2015

Conform datelor statistice pentru anul 2013, în Uniunea Europeană, disparitatea salarială de gen s-a menţinut la 16,4%, femeile fiind în continuare remunerate mai puţin decât bărbaţii (sursa: Eurostat).
Diferenţa minimă între câştigurile salariale medii ale femeilor raportat la cele ale bărbaţilor se înregistrează în Slovenia (3,2%), cea mai mare diferenţă înregistrându-se în Estonia (29,9%). România se situează pe poziţia a 7-a, cu o diferenţă medie de 9,1%.
Găsiţi detalii şi raportul integral Eurostat AICI.