RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Concurs pentru tinerii europeni pe tema libertăţii presei

20 iulie 2015

În cadrul evenimentului "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, reţeaua tinerilor europeni din media European Youth Press organizează concursul "Prix de EYP" pe tema libertăţii presei pentru tinerii europeni.
Detalii

Apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European"

20 iulie 2015

Parlamentul European, în colaborare cu European Youth Press (reţeaua tinerilor europeni din media) a lansat un apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, termenul limită de înregistrare fiind 16 august 2015 !
Detalii

Let's Play Europe la a șaptea sesiune de dezbateri și prezentări pentru elevi și studenți .

16 iulie 2015

Această ediție este organizată în cadrul evenimentelor "Creatori de viitor - Champions United ,, ce se desfașoară în perioada 17 - 23 iulie în Cluj-Napoca, un eveniment important destinat liceenilor cu performanțe deosebite din Romania. Proiectul va reuni aproximativ 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite in educație, cultură, sport și leadership școlar. Europe Direct Transilvania de Nord în parteneriat cu Federatia Share vor susține în cadul acestui eveniment o sesiune cu tema Programe de Studii pentru elevi si studenti finantate de Comisia Europeana . Principalele programe la care se va face referire vor fi Erasmus si Erasmus +, unde vor fi prezentate conditiile si modalitatile de aplicare pentru elevi și studenți , precum și alte oportunități de mobilitate destinate tinerilor din Uniunea Europeană . Această sesiune va avea loc în data de luni , 20 iulie cu incepere de la ora 18,00 la Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj-Napoca, din Parcul Central. Mai multe detalii le puteți găsi aici http://www.creatorideviitor.ro Agenda evenimentului se poate găsi consulta http://www.creatorideviitor.ro/agenda.php

Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate

11 iulie 2015

Odata cu semnarea Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, care a avut loc vineri 10 iulie 2015, practic toate Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate, cu excepţia celui de pescuit (care va fi aprobat cel mai probabil în septembrie).
Detalii