RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Concurs european "Smart Energy Consumers" pentru elevi

21 noiembrie 2016

S-a lansat a 4-a ediție a concursului interșcolar "Smart Energy Consumers" (Consumatori inteligenți ai energiei), care se adresează şcolilor gimnaziale (cu elevi între 12 şi 18 ani) din întreaga Uniune Europeană.
Înscrierile se derulează până pe 17 martie 2017.
Pentru detalii, accesați AICI site-ul competiției.
Detalii

S-a lansat a 10-a ediție a premiului Charlemagne dedicat tinerilor europeni

03 noiembrie 2016

În fiecare an, Parlamentul European acordă Premiul Charlemagne acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.
Premiul se acorda persoanelor cu vârsta între 16 și 30 de ani, implicate într-un proiect cu dimensiune europeană, care promovează Europa în rândul tinerilor. Se vor premia 3 din cele 28 de proiecte selectate la nivelul UE (câte unul din fiecare stat membru). Premiile constă în bani pentru dezvoltarea inițiativelor prezentate (în această ediție, premiul întâi va fi de €7,500, al doilea de €5,000 și al treilea de €2,500.) și se vor acorda în cadrul unei ceremonii organizate la Aachen (Germania) în luna mai 2017.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dorește să încurajeze dezvoltarea conștiinței europene în rândul tinerilor și participarea acestora la proiectele de integrare europeană.