RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Sesiune plenară extraordinară a PE privind ieșirea Regatului Unit din UE

24 iunie 2016

Pentru a urmări referendumul din Regatul Unit privitor la ieșirea din UE, Conferința președinților din PE (președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice) a decis să convoace o sesiune plenară extraordinară pentru data de 28 iunie 2016, la ora 10:00. În timpul acestei sesiuni, deputații europeni vor vota o rezoluție care va analiza rezultatele referendumului și căile de urmat. Președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker și Reprezentanți ai Consiliului vor lua de asemenea parte la aceasta sesiune extraordinară.
Anunțul a fost făcut în timpul sesiunii plenare de către președintele Parlamentului European, Martin Schulz, pe 24 iunie 2016.

Sursa: http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160624IPR33823/Extraordinary-plenary-session-Tuesday-28-June

EUROSCOLA - Concurs european pentru liceeni

13 iunie 2016

Parlamentul European a creat programul EUROSCOLA pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană. Programul reuneşte elevi de liceu din cele 28 de state membre, iar în cadrul programului se organizează şi concursuri naţionale. La concursul naţional pot participa elevii claselor IX-XI. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipă formată din cel mult 24 de elevi şi 2 profesori coordonatori. Elevii sunt invitaţi să conceapă, pornind de la o idee originală, scenariul unei scurte piese de teatru (scenetă), cu durata de 10 minute, pe o temă legată de criza refugiaților.
Dacă proiectul are succes la nivel național, liceul poate fi invitatla Zilele Euroscola.
La evenimentele Ziua Euroscola organizate la Strasbourg în anul 2017, pot participa echipele de elevi care s-au clasat pe primele locuri la concursul național Euroscola în anul 2016 şi care nu au participat la nicio sesiune a evenimentului Ziua Euroscola în anul 2016 la Strasbourg.

Ediţia din 2016, a IX-a, se va desfăşura sub titlul „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.
Găsiți detalii AICI pe site-ul Parlamentului European.

CE a adoptat o nouă "Agendă pentru competențe și locuri de muncă"

13 iunie 2016

Comisia Europeană a adoptat pe 10 iunie 2016 o agendă actualizată, cuprinzătoare, pentru dezvoltarea de noi competențe ale cetățenilor europeni.
Găsiți detalii AICI pe site-ul Comisiei Europene
Detalii

Comisarul eruorpean pentru politică regională Corina Creţu a aprobat finanțarea pentru reabilitarea unor porţiuni din drumurile naţionale din Regiunea Nord-Vest

08 iunie 2016

Finanţare aprobată de comisarul Corina Creţu pentru reabilitarea unor porţiuni din drumurile naţionale DN 1C şi DN 19 se ridică la 31 de milioane de euro. Porțiunile vizate ating aproape 77 km între localităţile Baia Mare şi Halmeu, respectiv între Satu Mare şi localitatea Livada.
Infrastructura de transport rutier este un domeniu-cheie pentru dezvoltarea României, iar Comisia Europeană susţine prin fonduri nerambursabile acest sector.
Sursa: Agerpress
Detalii

Comisia Europeană a lansat "Săptămâna verde 2016"

01 iunie 2016

Saptamâma verde este cel mai mare eveniment organizat anual de CE pe tema politicilor europene în domeniul mediului. Evenimentul se desfășoară în perioada 30 mai - 3 iunie 2016.
Ediția din acest an are ca tematică „Investiții dedicate unui viitor mai ecologic”.
Găsiți detalii pe site-ul http://www.greenweek2016.eu/
Detalii