RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

2017 - A 10-a ediție a premiului Charlemagne pentru tinerii europeni

27 ianuarie 2017

Despre premiu:
Parlamentul European invită tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, să se înscrie în competiţia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, concurs organizat de către Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen.
Aflată la cea de-a 10-a ediţie, competiţia se adresează tinerilor care au realizat proiecte care promovează buna înțelegere între popoarele din diferite țări europene, oferind astfel exemple de cooperare între tineri din diferite state membre - cum ar fi evenimente pentru tineret, schimburi de experiență între tineri sau proiecte online care au o dimensiune europeană. O condiţie necesară înscrierii în concurs se referă la perioada de derulare a proiectelor, astfel încât acestea trebuie să fi fost deja începute şi să aibă termen de finalizare în perioada 1 ianuarie 2016 – 30 ianuarie 2017 sau să fie în curs de desfăşurare.

Mai multe informaţii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum şi formularul de înregistrare se regăsesc la următoarele link-uri:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/introduction.html
http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/application-form.html
http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/rules.html.
Detalii

Antonio Tajani a fost ales noul Președinte al Parlamentului European

18 ianuarie 2017

Italianul Antonio Tajani (PPE) a câștigat alegerile pentru președinția Parlamentului European cu 351 de voturi în fața lui Gianni Pittella (S&D) care a obținut 282 de voturi.
Pentru mai multe detalii accesați AICI site-ul Parlamentului European.
Detalii

Pe 17 ianuarie, Parlamentul European își va alege noul președinte

15 ianuarie 2017

Parlamentul European este ales pentru perioade de cinci ani, dar mandatul pentru președinte, vicepreședinți, chestori și președinți de comisii este de doi ani și jumătate.
Pe 17 ianuarie 2017 se va alege succesorul actualuiui președinte Martin Schultz.

#investEU in Northern Transylvania - proiect de promovare a Planului Junker de investiții în UE

11 ianuarie 2017

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, prin Centrul ED Transilvania de Nord, va implementa, în primul semestru al 2017, proiectul cu titlul #investEU in Northern Transylvania. Proiectul va promova Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker), care vizează stimularea investiţiilor şi creşterea competitivităţii pe termen lung în UE.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de conştientizare/sensibilizare a publicului larg şi a reprezentanţilor mediului de afaceri din Transilvania de Nord privind Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), precum şi asupra acţiunilor finanţate de programele UE în favoarea ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi investiţiilor.

Valoarea totală a proiectul este 12.710,17 Euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 12.000 Euro. Activităţile proiectului conţin crearea de instrumente online – infografic şi videografic, implementarea unei campanii online şi social media, precum şi organizarea Conferinţei #InvestEU in Northern Transylvania.

Programul Erasmus+ a ajuns la a 30-a aniversare

05 ianuarie 2017

Programul Erasmus+ reprezintă cadrul european de cooperare în domeniile educației, formării, tineretului și sportului, acoperind o dimensiune de cooperare atât intraeuropeană, cât și internațională.

Găsiți AICI  site-ul aniversar al programului ERASMUS+.