RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ştiri

Stadiul îndeplinirii obiectivelor agendei EUROPA 2020

20 iulie 2017

EUROSTAT (Biroul european de statistică) a elaborat un set de 9 indicatori principali și subindicatori suplimentari, pentru a evalua în ansamblu gradul de apropiere a UE de obiectivele Strategiei Europa 2020.
Detalii

Noi date demografice despre UE, publicate de EUROSTAT

20 iulie 2017

Cu ocazia Zilei mondiale a polulației (11 iulie), EUROSTAT (Biroul european de statistica) a publicat  situația demografică a Uniunii Europene, care se apropie de 512 milioane locuitori. In 2017, UE a înregistrat o ușoară creștere a populației față de 2016, exclusiv bazată pe migrație (1,5 milioane locuitori).
Găsiți date detaliate AICI, pe site-ul EUROSTAT.

Schimbările climatice, în atenția Parlamentului European

12 iulie 2017

Deputații europarlamentari au înaintat ieri, 11 iulie, o propunere legislativă în domeniul pădurilor, conform căreia țările UE care își reduc suprafețele împădurite trebuie să compenseze emisiile rezultate prin plantarea de noi păduri sau printr-o gestionare superioară a pădurilor, culturilor și pajiștilor existente, pentru a asigura o absorbție echivalentă a CO2 în atmosferă. Propunerea urmează a fi discutată în ședința plenara a Parlamentului European.din luna septembrie.
Un infografic sugestiv oferă informații despre situația zonelor împădurite din UE la nivelul anului 2015, cele 182 milioane hectare impădurite acoperind 43% din suprafața Uniunii (excluzând lacurile și cursurile de apă) (accesați AICI infograficul).
Întregul material legat de propunerea legislativă se găsește AICI, pe site-ul Parlamentului European.

Preşedinţia estonă a Consiliului UE

03 iulie 2017

Începând de la 1 iulie, președinția Consiliului Uniunii Europene a fost preluata de Estonia, pentru cel de-al doilea semestru al anului 2017.
Aproximativ 20 de reuniuni la nivel înalt, vizite și conferințe, precum și aproximativ 200 de alte evenimente legate de președinția estonă vor avea loc în această perioadă.
Mai multe detalii despre președinția estonă a Consiliului Uniunii Europene găsiți AICI, pe site-ul dedicat acestei acțiuni.