RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stagii de practică plătită pentru elevi și studenți, în cadrul companiilor

În vederea lansării Axei 6 a Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, pe 15 septembrie 2016 s-a lansat în consultare publică Ghidul pentru apelul „Stagii de practică pentru elevi şi studenţi în sectorul agroalimentar, industrie şi servicii”, cu o alocare totala în valoare de peste 47,8 milioane euro din Programul Operațíonal Capital Uman 2014-2020.
Detalii

Utilizarea combinată a fondurilor structurale și de investiții europene cu fondul european pentru investiții strategice

Într-o declarație de presă făcută pe 2 septembrie 2016, comisarul european Corina Crețu a reiterat importanța dezvoltării de proiecte ce îmbină fondurile structurale și de investiții europene (FSIE) cu fondul european de investiții strategice (FEIS). "Acest demers va favoriza atragerea de investiții în regiuni și sectoare unde FEIS a avut o acoperire limitată până în prezent. De asemenea, el va sprijini investițiile strategice în domenii precum eficiența energetică, infrastructură, cercetare și inovare și asistență pentru micile afaceri. Îmi doresc ca autoritățile naționale și locale să utilizeze la maximum aceste oportunități. Planul de investiții și fondurile structurale și de investiții europene se consolidează reciproc și au un singur scop – să relanseze creșterea economică în Europa", a declarat Comisarul european în cadrul unei sesiuni de informare la nivel înalt pe tema Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), sesiune organizată la Cracovia, în Polonia. .

Pe FSIE, România benefiază de un buget total de 36.447.518 905 euro pentru perioada 2014-2020. Pe FEIS nu există alocări geografice sau sectoriale.

Găsiți AICI mai multe informații despre FEIS, iar AICI despre FSIE, furnizate de site-ul CE.