RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Un nou proiect european pentru tineri

06 august 2015

Pentru proiectul de antreprenoriat social pentru tineri "I SEE YOU" ( www.iseeyou-network.eu), se caută tineri între 18 și 24 de ani, fără un loc de muncă, începători în ale antreprenoriatului și interesați de probleme sociale.
Detalii

Concurs pentru tinerii europeni pe tema libertăţii presei

20 iulie 2015

În cadrul evenimentului "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, reţeaua tinerilor europeni din media European Youth Press organizează concursul "Prix de EYP" pe tema libertăţii presei pentru tinerii europeni.
Detalii

Apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European"

20 iulie 2015

Parlamentul European, în colaborare cu European Youth Press (reţeaua tinerilor europeni din media) a lansat un apel de participare la "Zilele Presei Tineretului European", Bruxelles, 20-22 octombrie 2015, termenul limită de înregistrare fiind 16 august 2015 !
Detalii

Let's Play Europe la a șaptea sesiune de dezbateri și prezentări pentru elevi și studenți .

16 iulie 2015

Această ediție este organizată în cadrul evenimentelor "Creatori de viitor - Champions United ,, ce se desfașoară în perioada 17 - 23 iulie în Cluj-Napoca, un eveniment important destinat liceenilor cu performanțe deosebite din Romania. Proiectul va reuni aproximativ 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite in educație, cultură, sport și leadership școlar. Europe Direct Transilvania de Nord în parteneriat cu Federatia Share vor susține în cadul acestui eveniment o sesiune cu tema Programe de Studii pentru elevi si studenti finantate de Comisia Europeana . Principalele programe la care se va face referire vor fi Erasmus si Erasmus +, unde vor fi prezentate conditiile si modalitatile de aplicare pentru elevi și studenți , precum și alte oportunități de mobilitate destinate tinerilor din Uniunea Europeană . Această sesiune va avea loc în data de luni , 20 iulie cu incepere de la ora 18,00 la Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj-Napoca, din Parcul Central. Mai multe detalii le puteți găsi aici http://www.creatorideviitor.ro Agenda evenimentului se poate găsi consulta http://www.creatorideviitor.ro/agenda.php

Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate

11 iulie 2015

Odata cu semnarea Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, care a avut loc vineri 10 iulie 2015, practic toate Programele Operaţionale majore ale României au fost aprobate, cu excepţia celui de pescuit (care va fi aprobat cel mai probabil în septembrie).
Detalii

O nouă ediţie a concursului "Europa în regiunea mea"

30 iunie 2015


Comisia Europeană organizează, ca şi în anii precedenţi, un concurs de fotografii care să surprindă imagini de la proiecte realizate cu finanţare UE şi care să includă şi plăcuţa sau panoul cu informaţiile privind finanţarea și steagul UE.
Termenul limită este 28 august 2015.
Pentru înscriere şi detalii accesaţi link-ul https://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573

Capitala Europeană a Tineretului, gazda evenimentului „Creatori de Viitor – Champions United”.

25 iunie 2015

In perioada 17 - 23 iulie va avea loc in Cluj-Napoca un eveniment important destinat liceenilor cu performante deosebite din Romania, "Creatori de viitor - Champions United".
Proiectul este organizat in cadrul "Cluj - Capitala Europeana a Tineretului".
Detalii

Concurs de fotografii organizat de Comitetul European al Regiunilor

04 iunie 2015

Comitetul European al Regiunilor a anunţat lansarea unui concurs de fotografii intitulat "LIVING TOGETHER". Sunt invitaţi fotografi pe cale de afirmare, dar şi experimentaţi, să surprindă într-un instantaneu una din valorile fundamentale ale Uniunii Europene, şi anume unitatea în diversitate.

Detalii

Vizita la Bruxelles a premianţilor români ai programului "Europa jurnaliştilor din amfiteatre"

02 iunie 2015

Cei 8 studenți de la secția de Jurnalism din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca,  câştigători ai celei de-a 5-a ediţii a programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, au făcut o vizită la Bruxelles, la instituțiile europene.
Studenţii au avut întâlniri cu jurnalişti, pe teme legate de fondurile structurale și despre cum funcționează Uniunea Europeană şi Comisia Europeană, despre activitatea corespondenților de presă la instituțiile Uniunii Europene, despre rolul Reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

 

Întâlnire cu jurnaliști (Cerasela Rădulecu, Lucian Pîrvoiu) - discuții despre activitatea corespondenților la instituțiile Uniunii Europene și rolul presei

Posted by Reprezentanta Comisiei Europene in Romania on Friday, May 29, 2015

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Studenţi clujeni, câştigători ai concursului "Europa jurnaliştilor din amfiteatre" !

18 mai 2015

Reprezentanța Comisiei Europene în România a anunţat rezultatele celei de-a 5-a ediţii a programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”. La secţiunea materiale video, premiul I a fost acordat materialului „Viitorul tinerilor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii”, realizat de Radu Tiliţă, Radu Saghin, Rareş Drăgan de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.


Detalii