RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Combaterea terorismului la nivelul UE, o imagine de ansamblu asupra acţiunilor, măsurilor şi iniţiativelor CE

12 ianuarie 2015

CE a publicat un material referitor la lupta impotriva terorismului la nivelul Uniunii Europene, în urma atentatelor care au avut loc în Franţa la începutul acestui an: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-3140_en.htm
Detalii

Lituania a devenit al 19-lea stat membru al UE care a adoptat moneda euro

01 ianuarie 2015

Din 1 ianuarie 2015, Lituania a trecut la moneda euro. Lituania era singura dintre cele trei ţări baltice care încă nu era parte din uniunea monetară şi va fi, probabil, ultima din UE care adoptă euro în viitorul apropiat.
Lituania a devenit astfel al 19-lea stat membru al UE care a adoptat moneda euro.
Detalii

Reuniunea Consiliului European din 18 decembrie 2014

01 ianuarie 2015

Consiliul European s-a reunit la Bruxelles in 18 decembrie 2014, pentru analiza noilor eforturi de stimulare a cresterii, a crearii de locuri de munca si a competitivitatii europene .
Liderii UE s-au axat pe două probleme mai importante pentru Europa: stimularea investițiilor și situația de la frontierele estice.
Detalii

"Cadru de iniţiativă pentru tineret", un eveniment organizat de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord în 15-16 decembrie 2014, la Bastionul Croitorilor, Cluj-Napoca

10 decembrie 2014

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord (Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest) organizează evenimentul "Cadru de iniţiativă pentru tineret", în zilele de luni şi marţi, 15-16 decembrie 2014, la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Federaţia SHARE Cluj-Napoca, organizaţie responsabilă de implementarea proiectului ,,Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului” (Youth@Cluj-Napoca 2015), Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Departamentul Jurnalism şi UBB Radio Online.
Prin această reuniune se urmăreşte identificarea unor mecanisme prin care tinerii din comunitatea clujeană să dezbată subiecte de interes pentru ei, să propună soluţii şi să dezvolte iniţiative.
Detalii

Comisia Europeana 2014-2019 sub presedintia lui Jean-Claude Juncker

27 noiembrie 2014

O prezentare video animata de 3 minute, explicand structura si misiunea Comisiei Europene.
Detalii

Noul portal web al petitiilor adresate Parlamentului European

26 noiembrie 2014

S-a  lansat noul portal al petitiilor adresate Parlamentului European: http://www.petiport.europarl.europa.eu/petitions/en/main
Detalii

Vizita Comisarului european pentru educație, cultură, tineret și sport Tibor Navracsics la Cluj, 21 noiembrie 2014

20 noiembrie 2014

Comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Dl. Tibor Navracsics va participa maine la Cluj-Napoca, la Adunarea Generala a Forumului European al Tineretului. Evenimentul are loc la Grand Hotel Napoca, Str. Octavian Goga nr. 1, cu incepere de la ora 11.00.

Prognozele economice de toamna ale Comisiei Europene

11 noiembrie 2014

Conform prognozelor CE, se previzioneaza o crestere economica redusa pana la sfarsitul anului 2014.
Detalii

Comisia prezintă o propunere care vizează combaterea sărăciei și sprijinirea dezvoltării durabile la nivel global

02 iunie 2014

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care va contribui la definirea poziției UE în negocierile internaționale privind obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD), ca o continuare a obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (ODM). ODD sunt destinate consolidării angajamentului comunității internaționale de a eradica sărăcia și de a sprijini dezvoltarea durabilă, chestiuni cu impact asupra generațiilor prezente și viitoare. Comunicarea Comisiei descrie principalele principii și propune domenii prioritare și obiective potențiale pentru perioada post-2015, ca un pas spre stabilirea unui număr limitat de obiective de dezvoltare durabilă.
Detalii

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote, in vizita la Cluj

14 mai 2014

În perioada 13-15 mai 2014, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote, se va afla în județul Cluj pentru o serie de întâlniri.
Detalii